U sredu i četvrtak na programu su revanš mečevi 3.kola kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope u kojima učestvuju i dva srpska predstavnika.

Aktuelni šampion Srbije, ekipa Partizana, sutra (02.avgusta) se u okviru 3.kola kvalifikacija za Ligu šampiona sastaje sa grčkim predstavnikom, ekipom atinskog Olimpijakosa. Crno-beli su u prvom susretu kao domaćini poraženi rezultatom 1:3(1:1). Jedini pogodak za ekipu Partizana postigao je Leandre Tavamba, dok su strelci golova za grčki tim bili Mohamed Ben (dva pogotka) i Emanuel Emenike. Meč u Atini na stadionu Karaiskakis će početi u 20:45 časova.

Vicešampion Srbije, ekipa Crvene zvezde, u četvrtak (03.avgusta) se u okviru 3.kola kvalifikacija za Ligu Evrope sastaje sa češkim predstavnikom, ekipom Sparte iz Praga. Crveno-beli su u prvom susretu kao domaćini slavili rezultatom 2:0(1:0). Strelci za ekipu Crvene zvezde tom prilikom su bili Ričmond Boaći i Gelor Kanga. Meč u Pragu na stadionu Generali Arena će početi u 19:00 časova.

Parovi završne runde kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope (play-off) biće žrebom izvučeni 04.avgusta u Nionu. Prvi mečevi igraće se u periodu 15-17.avgusta, dok će revanš mečevi biti igrani u periodu 22-24.avgusta. Pobednici tih dvomeča obezbediće plasman u grupnu fazu ovih takmičenja. Žreb za grupnu fazu Lige šampiona biće održan 24.avgusta, a žreb za grupnu fazu Lige Evrope 25.avgusta, oba u Monaku.