Jedan od najzanimljivijih mečeva 1.kola Super lige Srbije igra se u Humskoj gde ekipa Partizana dočekuje šabačku Mačvu. Biće to duel aktuelnog šampiona i ekipe koja je novi superligaš i koja u ovu sezonu ulazi sa ambicijom da ne bude ’’lak plen’’ za naše najjače klubove.

Crno-beli iza sebe imaju izuzetno uspešnu sezonu u čijem finišu su uspeli da stignu do ’’duple krune’’, dok su Šapčani trijumfalno završili sezonu u okviru Prve lige Srbije i ostavili sjajan utisak. Nesporno je da je ekipa Partizana u ovom trenutku nešto spremnija, jer je ranije započela sa takmičenjem zbog obaveza u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali Šapčani su velika nepoznanica za ekipu iz Humske. U prošlosti su se dva tima sastajala četiri puta, tri puta su uspešniji bili Beograđani, dok je jedan duel pripao Mačvi.

U taboru domaćina vlada veliki optimizam pred start nove superligaške sezone, a svi veruju u to da će uspešno započeti odbranu titule. Na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret prisutnima se obratio šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić koji je istakao da je Mačva uigran tim koji zna šta hoće:

’’Počinjemo Super ligu, počinjemo odbranu titule protiv Mačve. Biće to težak protivnik, ekipa koja dve-tri godine igra sa istom filozofijom, uigrani su i znaju šta hoće. Treba ozbiljno da uđemo u takmičenje, da počnemo dobro odbranu titule, da pokažemo svoje ambicije i želje. Kod Mačve se vidi kontinuitet u radu, vidi se da taktički dobro stoje na terenu. To je čvrsta, homogena ekipa. Mačva ima sve šanse da odigra dobru ligu, mislim da neće biti ekipa koja će biti samo jednu godinu u Super ligi. To je ekipa koja zna šta radi i šta hoće i mislim da treba da je najozbiljnije shvatimo. Oni su ekipa koja svoj stil bazira na čvrstini, na defanzivnoj sigurnosti i iz toga će tražiti brze kontranapade. Nisu ekipa koja se bori da vodi utakmicu, da ima loptu, već ekipa koja će iz dobre defanzive pokušati da nas ugrozi.’’

Trener Đukić je potom najavio da će u ekipi biti promena u odnosu na meč protiv Budućnosti, kao i da će najnovije pojačanje, Sejdubu Suma, meč početi sa klupe.

Gosti će sutra nakon više od šest decenija zaigrati u elitnom rangu i to sa aktuelnim šampionom Super lige Srbije. Šef stručnog štaba Šapčana, Dragan Aničić, istakao je u svojoj izjavi pred ovaj susret da je kvalitet na strani crno-belih, ali i da se u fudbalu često dešavaju čuda:

’’Ne smatram da možemo da pretimo Partizanu, ipak je kvalitet na njihovoj strani, ali u fudbalu se često dešavaju čuda. Mislim da smo radili veoma dobro u pripremnom periodu, što nam daje za pravo da gajimo optimizam. Sigurno je da ćemo probati i u utakmici sa Partizanom da pokažemo ono što nas je krasilo na svim dosadašnjim utakmicama, a to su svakako agresivna i brza igra. Koliko ćemo to uspeti, naravno, zavisi i od protivnika. Ne idemo tamo da bi samo videli stadion i kako bi se samo pričalo o tome da smo igrali sa ekipom Partizana, nego imamo jasan cilj, da napravimo što bolji rezultat za nas.’’

Jedno od pojačanja crveno-crnih u ovom prelaznom roku, golman Nenad Filipović, istakao je u svojoj izjavi da je u dosadašnjoj karijeri prošao mnogo klubova, ali da nigde nije kao u Mačvi osetio, kako kaže, takvu porodičnu atmosferu:

’’Mogu reći da sam oduševljen sa prijemom od saigrača, stručnog štaba i rukovodstva. Zaista se nadam jednoj uspešnoj polusezoni i da ćemo se sa svim eventualnim poteškoćama izboriti na pravi način. Pred nama je dosta teških utakmica i zato se nadam da će šabačka publika biti brojna, jer njihova podrška će nam svima mnogo značiti.’’

Njegov saigrač i takođe novajlija u redovima Šapčana, Radoš Protić, istakao je da očekuje uspešnu polusezonu i pozvao navijače da podrže ekipu u narednom periodu:

’’S obzirom na uspešan pripremni period koji je iza nas, ako se po jutru dan poznaje, ovo će biti jedna uspešna polusezona za ekipu Mačve i nadam se da ćemo grad Šabac predstaviti u eliti na najbolji mogući način. Zato i ovom prilikom pozivam Šapčane da dođu u Beograd i podrže nas, kao i da u narednom kolu napune tribine stadiona Mačve u Šapcu i budu naš dvanaesti igrač na terenu. Navijači su sigurno naš vetar u leđa i pozivam ih da zajednički osvojimo što više bodova.’’

Ulaznice za ovaj susret mogu se kupiti na dan njegovog odigravanja, a blagajne će biti otvorene od 10:00 časova. Cene ulaznica su sledeće: Jug – 250,00 dinara, Istok – 450,00 dinara, Zapad – 450,00 dinara i Loža – 3.000,00 dinara. Sezonske ulaznice važe za ovaj meč.

Meč 1.kola Super lige Srbije između Partizana i Mačve igra se sutra, u subotu 22.jula 2017.godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.