Danas su pripreme za novu sezonu 2017/18 započeli i fudbaleri Rada, a nakon prozivke održan je i prvi trening.

Stručni štab i fudbaleri Rada okupili su se danas na Banjici kako bi započeli pripreme za novu superligašku sezonu. Trener ’’građevinara’’ Slađan Nikolić istakao je u izjavi za medije da je cilj njegove ekipe da u jesenjem delu sezone obezbedi opstanak u Super ligi Srbije:

’’Pauza je trajala tri nedelje, igrači su imali vremena da se odmore. To su uglavnom mladi igrači i jedva čekaju da počne sezona. Cilj je da u jesenjem delu obezbedimo opstanak, a zatim i što bolji plasman. Sve zavisi od pojačanja. Ambicije su uvek na visokom nivou. Prošle sezone smo igrali plej-aut i ušli u veliki problem, ali na sreću smo uspeli da se iščupamo i ostanemo u ligi. Cilj je plasman u plej-of. Mladi igrači iz omladinske škole i B tima biće u konkurenciji i od njih zavisi da li će se izboriti za status prvotimca.’’

On je potom naveo da su ekipu napustili iskusni igrači Milan Ćulum, Dejan Đenić, Miloš Radivojević, Vladimir Rodić i Tomislav Pajović, kao i da je neophodno naći adekvatnu zamenu, jer je ekipi potrebno i iskustvo za visoke domete:

’’Od pojačanja primarno nam je da dovedemo levog beka, špica i levog ofanzivnog igrača. Videćemo da li ćemo uspeti da dovedemo prava pojačanja. Voleo bih i iskusne igrače u timu, a ne samo da radim sa mladima. Rad je uvek spreman da se žrtvuje što se tiče mladh igrača, u startnoj postavi ih uvek ima četvorica-petorica, ali moramo da imamo i par iskusnijih, koji bi bili nosioci igre u ovom prvenstvu.’’

Planirano je da ekipa Rada prvi deo priprema obavi u Beogradu, a potom će se ’’građevinari’’ u dva navrata pripremati na Zlatiboru. Ekipa će tokom priprema odigrati šest prijateljskih mečeva, a još uvek nisu poznati protivnici.

Pogledajte video izveštaj Sportnetwork-a sa ovog događaja: