Danas su započele pripreme ekipe Partizana za novu sezonu u kojoj će crno-beli pokušati da obezbede plasman u Ligu šampiona i odbrane ’’duplu krunu’’.

Aktuelni šampion, ekipa Partizana, započela je danas proces priprema za predstojeću sezonu u kojoj će pokušati da ostvari plasman u Ligu šampiona i odbrani oba domaća trofeja. Takmičarske obaveze počinju već sredinom jula.

Danas je u popularnom ’’Zemunelu’’ održana prozivka igrača, a tom prilikom prisutne su pozdravili predsednik kluba Milorad Vučelić, sportski direktor Ivica Iliev, kao i šef stručnog štaba Miroslav Đukić. Oni su svima poželeli puno sreće u predstojećoj sezoni, a odmah nakon pozdravnih beseda u svlačionici je održan sastanak igrača i stručnog štaba, nakon čega je usledio i prvi trening. Lekarski pregledi obavljeni su tokom prethodnih dana.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Prvoj prozivci prisustvovalo je sledećih 30 igrača:

Golmani: Nemanja Stevanović, Filip Kljajić, Marko Jovičić, Đorđe Lazović;
Odbrana: Miroslav Vulićević, Nemanja Miletić, Aleksandar Subić, Bojan Ostojić, Lazar Ćirković, Strahinja Bošnjak, Svetozar Marković, Milan Radin;
Vezni red: Everton, Marko Jevtović, Jovan Nišić, Saša Marjanović, Saša Ilić, Veljko Birmančević, Alen Stevanović, Petar Đuričković, Nemanja Mihajlović, Armin Đerlek, Strahinja Jovanović, Jovan Kokir, Lazar Vujanić;
Napadi: Dušan Vlahović, Sava Petrov, Tawamba, Đorđe Jovanović, Vladimir Đilas.

Zbog obaveza prema reprezentativnim selekcijama timu će se kasnije pridružiti: Leonardo, Marko Janković, Nebojša Kosović, Mohamed Munir i Uroš Đurđević.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Trenažni proces će se do 14.juna obavljati u ’’Zemunelu’’, nakon čega se kompletan pogon seli na Zlatibor u hotel ’’Palisad’’ koji će biti baza ekipe u nastavku priprema. Ekipa će na Zlatiboru boraviti sve do 22.juna, a na dan povratka u Beograd biće odigrana i utakmica protiv Mladosti iz Lučana koja je zakazana za 11:00 časova. Ekipa će provesti nekoliko dana u Zemunelu, a 25.juna sledi odlazak u Moravske Toplice (Slovenija) gde će se obaviti druga faza priprema. Tamo će crno-beli ostati sve do 5.jula, a planirana su i četiri kontrolna susreta. Tri protivnika su već poznata, dok će se četvrti znati naknadno:

– 27.jun, Kapfenberg (Austrija);
– 29.jun, Kopenhagen (Danska);
– 01.jul, CSKA (Rusija).


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Tokom priprema će biti održan i žreb za 2.kolo kvalifikacija za Ligu šampiona (19.juna), a prvi meč je na programu 11/12.jula 2017.godine. Nova superligaška sezona počeće 22.jula mečevima prvog kola preliminarne faze.

Pogledajte video priloge Sportnetwork-a sa ovog događaja:


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović