Fudbalski klub Partizan predstavio je danas novog šefa stručnog štaba, iskusnog Miroslava Đukića, koji se obavezao na dvogodišnju saradnju sa crno-belima.

Upražnjeno mesto na klupi prvog tima fudbalskog kluba Partizan, nakon odlaska Marka Nikolića, zauzeo je Miroslav Đukić koji se obavezao na dvogodišnju saradnju. Proslavljeno ime srpskog fudbala, prema rečima klupskih čelnika, najbolje je rešenje za ostvarenje ambicija kluba u narednoj sezoni 2017/18. On se na klupu crno-belih vratio nakon deset godina, a u prethodnom mandatu ostvario je značajne rezultate.

Njega je na prigodnoj konferenciji za medije, organizovanoj tim povodom, predstavio sportski direktor kluba Ivica Ilijev koji je istakao da je Đukićev dolazak najveće pojačanje za crno-bele:

’’Veliko je zadovoljstvo da kao najveće pojačanje predstavim novog trenera Miroslava Đukića. O njegovoj karijeri, igračkoj i trenerskoj, mogao bih naširoko da pričam. Najbitnije od svega je da smo pokazali Srbiji i Evropi veličinu kluba, stabilnost, snagu, ideju i želju da budemo sve bolji. Ubeđen sam da će nastaviti tamo gde je stao, a bio je veliki pobednik. Fudbal koji se tada igrao važio je za najlepši u poslednjih dvadeset godina. Ovo je dokaz da idemo ka tome i nećemo stati. Korak po korak, pravimo moćan Partizan.’’


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Prisutnima se potom obratio i Miroslav Đukić koji je u svom obraćanju istakao da će učiniti sve da ekipa iz dana u dan napreduje i bude još bolja:

’’Partizan mora dalje, mora bolje, mora lepše, mora jače. Partizan mora da se nadograđuje svakoga dana. Ja se ne plašim toga. Kao da nije prošlo deset godina od poslednjeg viđanja. Vidim mnogo istih ljudi, ali smo sada svi sa malo više sedih. Veoma sam srećan što sam ponovo došao kući, u moj klub. Ivica (Iliev) kaže da je srećan. Ja sam još srećniji. Za mene je Partizan velika stvar. Mislim da sam došao kući da nastavimo tamo gde smo stali. Veoma sam ponosan kada svi pričaju o tom Partizanu kako smo igrali. Imamo jednu odličnu ekipu i možemo da napravimo velike stvari na evropskom i domaćem nivou. Učiniću sve da Partizan bude što bolji. On je veliki, najveći. Prezadovoljan sam ekipom koju imam. Nikada nisam bio trener koji će tražiti izgovore i alibije, u smislu da mi trebaju pojačanja. Ne, ja sam prezadovoljan ekipom. Idemo na Ligu šampiona, to je naša obaveza. To je prvi cilj pred nama i napadamo da uđemo u nju. Nisu tamo na Zapadu ništa bolji od nas, mi stalno potcenjujemo sebe. Treba više da verujemo u sebe i da radimo", rekao je novi trener Partizana.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

On je istakao da se ciljevi crno-belih već znaju i da se uvek traže titule, kao i da dobro poznaje ekipu, a obrazložio je i zašto u nekim ranijim situacijama nije prihvatao poziv da se vrati na klupu Partizana:

’’Oni se znaju, Partizan traži titule. Mi smo njegovi vojnici, idemo da ispunjavamo želje i zahteve navijača, da tim što bolje funkcioniše i da osvajamo titule. Znam dosta ekipu, gledao sam mnogo utakmica. Čestitam Marku Nikoliću koji je uradio vrhunski posao. Osvojio je duplu krunu. Ne može se više od toga. Hoćemo da nastavimo gde je on stao. To je za mene veliki izazov. Ja sam uvek za Partizan. Možda u nekom ranijem momentu situacija nije bila adekvatna, nije se znalo ko je u upravi. Ja sam čovek koji se bavi sportom. Volim sport, volim fudbal. Nisam prepoznao da je situacija takva da ću se baviti samo fudbalom. Sada je idealna situacija za to, da dođem, da napravimo ekipu koja će igrati moderan fudbal i koji će zadovoljiti armiju navijača. Partizan se dobro takmičio, videlo se da je to urađena ekipa, videla se trenerska ruka. Uvek može bolje, lepše. Težićemo ka tome da naš Partizan bude još lepršaviji, ali da zadrži takmičarski mentalitet. Da budemo još agresivniji, još čvršći, još homogeniji. Nećemo ništa radikalno menjati na ovaj rad Marka Nikolića, jer je to odlično urađen posao. Mi ćemo to nadovezivati, to je najbitnije u fudbalu. Najbitnije je da dođe do automatizma.’’

Pogledajte video izveštaj Sportnetwork-a sa ovog događaja:

Miroslav Đukić je pre deset godina predvodio crno-bele, od januara 2007. do januara 2008.godine. Došao je tada u Partizan kao selektor mlade reprezentacije, sa kojom je bio vicešampion Evrope, a otišao iz Partizana na mesto selektora A reprezentacije. Trenirao je i belgijski Muskron, španske ekipe Herkules, Valjadolid, Valensiju i Kordobu, a do nedavno je vodio Al Šabab iz Dubaija. Tokom igračke karijere, nosio je dresove Mačve iz rodnog Šapca, Rada, Deportiva iz La Korunje, Valensije i Tenerifa. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 48 utakmica i postigao dva pogotka.

FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović