Kako je danas objavljeno u saopštenju fudbalskog kluba Partizan, aktuelnog šampiona, trener Marko Nikolić neće više biti šef stručnog štaba prvog tima. Saopštenje vam prenosimo u celosti:

''Fudbalski klub Partizan sa žaljenjem obaveštava javnost da je trener prvog tima FK Partizan, Marko Nikolić, danas podneo neopozivu ostavku. U iskrenom i prijateljskom razgovoru koji je Marko Nikolić vodio sa upravom FK Partizan, istakao je da oseća potrebu za novim profesionalnim i ličnim izazovom. Marko Nikolić se zahvalio upravi kluba na izuzetno plodonosnoj saradnji, uslovima koji su mu pruženi i sportskom i finansijskom ponudom koja je od strane kluba bila već pripremljena. Podvukao je svoje zadovoljstvo činjenicom da su sve strukture FK Partizan omogućile, u domenu svojih mogućnosti, potpuno autonoman rad koji je krunisan zajedničkim osvajanjem oba trofeja, Super lige i Kupa Srbije. Veliku zahvalnost je uputio svim svojim saradnicima u stručnom štabu, zaposlenima, igračima i fantastičnoj partizanovoj publici na izuzetnoj podršci, bez koje ostvareni ciljevi ne bi bili dosegnuti. FK Partizan izražava razumevanje za želju dosadašnjeg trenera da odgovori novim profesionalnim izazovima u inostranstvu, budući da je na terenima Srbije Marko Nikolić, gotovo bez prekida, angažovan punu deceniju. Ovom prilikom FK Partizan Marku Nikoliću želi svaku ličnu i profesionalnu sreću i uspeh u veri da će ostati uvek predani deo crno bele porodice.''


FOTO: partizan.rs/ Miroslav Todorović

Marko Nikolić (37) je rođen u Beogradu, a trenersku karijeru započeo je u fudbalskom klubu Rad. Tokom prethodnih sezona predvodio je i selekciju Srbije (U18), Vojvodinu, ljubljansku Olimpiju i u dva navrata ekipu Partizana. Crno-bele je po drugi put preuzeo početkom avgusta 2016.godine i predvodio ih na 40 mečeva u domaćim takmičenjima. Ostvario je bilans od 34 pobede, 4 remija i 2 poraza, uz gol-razliku 83:21. Jedan je od najzaslužnijih za osvajanje šeste ''duple krune'' u istoriji Partizana. U narednom periodu predvodiće ekipu mađarskog vicešampiona Videotona.

FOTO: partizan.rs/ Miroslav Todorović