Fudbalaska sezona 2016/17 biće završena večeras odigravanjem finalne utakmice Kupa Srbije između Partizana i Crvene zvezde.

Nedavno je završeno nadmetanje u okviru Super lige Srbije, a večeras će fudbalska sezona 2016/17 biti zatvorena odigravanjem finalnog susreta Kupa Srbije. Rivali će biti ’’večiti’’, Partizan i Crvena zvezda, naša dva najtrofejnija kluba.

Crno-beli su prethodnog vikenda osvojili šampionsku titulu, a osvajanjem ’’duple krune’’ sezona bi za ekipu Marka Nikolića bila gotovo savršena. Ne u potpunosti, jer je Evropa još uvek krupan zalogaj za naše klubove, pa tako i za ekipu Partizana. Crveno-beli su nakon izuzetno dugačkog perioda provedenog na prvoj poziciji titulu morali da prepuste komšijama, što je svakako teško palo svima u klubu. Priliku da poprave raspoloženje i sezonu učine uspešnijom imaće već večeras u Kupu Srbije, a puleni Boška Đurovskog sigurno će dati sve od sebe da u tome uspeju.


FOTO: partizan.rs

Tradicija u ovom takičenju je na strani Crvene zvezde, naročito ako posmatramo poslednjih deset duela u kojima su crveno-beli čak sedam puta trijumfovali, uz tri poraza. Ako posmatramo ukupan istorijat ovih duela, a bilo ih je do sada 35 u okviru Kupa Srbije, ekipa Crvene zvezde je ostvarila 20 pobeda, uz 11 poraza i 4 remija.

Voljom žreba finalni susret će biti odigran na stadionu u Humskoj, a voljom nadležnih organa kapacitet stadiona će biti smanjen na 25.000 mesta. Ulaznice se već nalaze u prodaji, a cene su sledeće: Jug – 500,00 dinara, Sever – 500,00 dinara, Istok – 1.000,00 dinara, Zapad – 1.000,00 dinara i Lože – 2.000 dinara. Jedna osoba može kupiti najviše četiri ulaznice, za kupovinu su potrebna lična dokumenta, a blagajne će biti otvorene od 10:00 časova pa sve do početka utakmice.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Meč finala Kupa Srbije između Partizana i Crvene zvezde biće odigran danas, u subotu 27.maja 2017.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.