Titula najboljeg strelca Super lige Srbije u sezoni 2016/17 pripala je mladom napadaču Partizana Urošu Đurđeviću koji je u okviru ovog takmičenja postigao 24 pogotka.

U nedelju je ’’spuštena zavesa’’ na još jednu superligašku sezonu, a to je pravo vreme da se malo osvrnemo na učinak pojedinaca u ovom takmičenju. Ekipa Partizana je stigla do još jedne, 27. po redu šampionske titule, a najzaslužniji za to svakako su Uroš Đurđević i Leonardo da Silva. Njih dvojica su nemilosrdno rešetali mreže protivnika i na svom kontu sakupili po 24 postignuta pogotka u Super ligi Srbije. Učinak vredan pažnje i razlog da se u Humskoj sve više govori o njihovim unosnim transferima u bogatije  evropske klubove.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Titula najboljeg strelca lige i trofej ’’Slobodan Santrač’’ ipak su pripali mladom srpskom napadaču Urošu Đurđeviću, jer je pomenuti učinak ostvario sa manjom minutažom provedenom na terenu u odnosu na saigrača Leonarda da Silvu. Da je bilo i drugačije, ne bi bilo nezasluženo, jer je Brazilac pokazao da je pravi velemajstor ove igre. Respektabilan učinak imali su i Ognjen Ožegović (FK Čukarički), Milan Bojović (FK Mladost), Filip Malbašić (FK Vojvodina) i Ognjen Mudrinski (FK Spartak Ždrepčeva krv), svi sa po 16 postignutih pogodaka na svom kontu. Treba pomenuti i napadača Crvene zvezde Ričmonda Boaćija koji je stigao tokom zimskog prelaznog roka i na 16 odigranih susreta postigao čak 12 pogodaka. 

Konačnu listu TOP 25 strelaca Super lige Srbije u sezoni 2016/17 možete pogledati OVDE.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Uroš Đurđević (23) je rođen u Beogradu, igra na poziciji napadača, a tokom juniorske karijere nastupao je za Crvenu zvezdu i Rad. Seniorsku karijeru započeo je u prvom timu ’’građevinara’’, odakle je prešao u holandski Vitese. Nakon godinu i po dana provedenih u Holandiji prešao je u redove italijanskog Palerma, odakle je krajem avgusta prošle godine prešao u Partizan. U crno-belom dresu je tokom upravo završene sezone odigrao 29 mečeva u Super ligi Srbije, uz četiri nastupa u Kupu Srbije i isto toliko postignutih pogodaka. Kao član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U19, U21) zabeležio je čak 37 nasupa i postigao 18 pogodaka. Osvojio je sa selekcijom Srbije titulu prvaka Evrope (U19) na prvenstvu održanom 2013.godine.

FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović