Sezona 2016/17 u okviru Super lige Srbije je okončana mečevima 37.kola, a novi šampion je ekipa Partizana. Naredne sezone u elitnom rangu nećemo gledati ekipe Metalca i Novog Pazara koje su zauzele poslednja dva mesta na tabeli.

Danas su odigrani mečevi poslednjeg 37.kola Super lige Srbije u sezoni 2016/17. Duga i izuzetno interesantna sezona dobila je svoj epilog, a takmičenje je dobilo novog šampiona. Titulu je po 27.put u svojoj istoriji osvojila ekipa beogradskog Partizana koja je na svom stadionu uspela da savlada ekipu lučanske Mladosti rezultatom  5:0 (2:0) i tako sačuva prvo mesto na superligaškoj tabeli. Ekipa Crvene zvezde, najveći rival crno-belih i direktan konkurent za osvajanje prvog mesta, uspela je da savlada niški Radnički rezultatom 4:0 (1:0), ali to nije bilo dovoljno za odbranu prošle sezone osvojenog trofeja.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Nakon završetka utakmice igrane u Humskoj organizovana je dodela medalja i pobedničkih trofeja ekipi Partizana, kao i trofeja za najboljeg strelca Super lige Srbije. Pred gotovo 27.000 navijača koji su napravili pravi spektakl medalje su fudbalerima i stručnom štabu crno-belih uručili čelnici Zajednice klubova Super lige Srbije, predsednik Dragomir Lazović i generalni sekretar Branislav Delić, a pehar Super lige Srbije koji ostaje u trajnom vlasništvu uručio je predsednik Zajednice, gospodin Dragomir Lazović. Čast da uruči veliki prelazni pehar Fudbalskog saveza Srbije namenjen šampionu Srbije imao je potpredsednik Izvršnog odbora FSS, gospodin Savo Milošević, a ovaj trofej je u ime kluba primio kapiten Partizana, iskusni Saša Ilić, kome je to 11. šampionska titula. Pehar ''Slobodan Santrač''namenjen najboljem strelcu Super lige Srbije u sezoni 2016/17 primio je napadač Partizana Uroš Đurđević, a dodelio ga je gospodin Ivan Ćurković, legendarni fudbaler ovog kluba.

Pogledajte video izveštaj Sportnetwork-a sa ceremonije dodele medalja i pehara:

Poznato je i koji klubovi nisu izborili opstanak u elitnom rangu, pa će se naredne sezone takmičiti u okviru Prve lige Srbije. Ranije je superligaški status izgubio poslednjeplasirani Novi Pazar, a danas im se pridružio i Metalac iz Gornjeg Milanovca. Milanovčani su uspeli da ostvare ubedljivu pobedu u susretu sa Novim Pazarom, rezulta je bio 3:0, ali je ekipa čačanskog Borca osvajanjem jednog boda na gostovanju u Surdulici (2:2) ipak izborila opstanak.

FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović