U okviru pretposlednjeg 36.kola Super lige Srbije danas se u Novom Pazaru sastaju istoimeni superligaš i gosti iz Beograda, ekipa Čukaričkog. Biće to veoma važan meč za domaći tim koji vodi grčevitu borbu za opstanak, a protiv ekipe koja je ovog proleća imala daleko više uspeha.

Ekipa Novog Pazara je u četrnaest prolećnih kola ostvarila samo četiri pobede, uz tri remija i sedam poraza. U prethodnom kolu su izborili veoma važnu pobedu nad konkurentom u borbi za opstanak, ekipom čačanskog Borca, a rezultat je bio 2:0. Trenutno zauzimaju poslednje 16.mesto na superligaškoj tabeli sa 17 bodova na svom kontu, jednim manje od ekipa Metalca i Borca koji zauzumaju 14. i 15.poziciju. Ekipa Čukaričkog je tokom prolećnog dela šampionata igrala jako dobro i nakon četrnaest odigranih mečeva na svom kontu ima devet pobeda, uz dva remija i tri poraza. Ipak, u prethodnom kolu ’’brđani’’ su poraženi na svom terenu od ekipe Spartaka rezultatom 1:2. Trenutno zauzimaju 9.mesto na superligaškoj tabeli sa 29 bodova na svom kontu, koliko ima i desetoplasirani Spartak.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, sa ujednačenim učinkom. Prvi meč odigran je u Novom Pazaru, a domaći tim slavio je rezultatom 1:0(1:0). Strelac jedinog pogotka na tom susretu bio je Enver Alivodić koji je u finišu prvog poluvremena bio precizan sa ’’bele tačke’’. Drugi meč odigran je u Beogradu, a ekipa Čukaričkog je slavila rezultatom 2:0(0:0). Strelci za domaći tim bili su tom prilikom Dragoljub Srnić i Ognjen Ožegović. Ako posmatramo rezultate prethodnih 10 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2005-2016) ’’brđani’’ su bili uspešniji sa četiri pobede, uz isto toliko remija i dva poraza. Ekipa Novog Pazara je oba dosadašnja trijumfa ostvarila kao domaćin, uz jedan poraz i dva remija.

U taboru domaćina svi se nadaju da će uspeti da stignu do veoma važnog tijumfa protiv izuzetno kvalitetnog protivnika i tako ostati u trci za opstanak u elitnom rangu. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i prvotimac novopazarskog superligaša Irfan Vusljanin koji je istakao da će njegovi saigrači i on dati sve od sebe da ostvare dobar rezultat:

’’Spremamo se da dobijemo Čukarički i nastavimo da se borimo za opstanak, iako u finišu prvenstva ne zavisi sve samo od nas. Čukarički je jedan od najboljih klubova u Srbiji, ali dobro treniramo i daćemo sve od sebe da pobedimo. Očekujem da će oni doći u Novi Pazar doći u najjačem sastavu, ali mi ćemo se više baviti sobom. Voleo bih da nas navijači podrže u velikom broju, odužićemo im se na terenu. Jedna smo ekipa kada je malo publike, a druga kada su pune tribine. Puno toga će se znati posle sutrašnjih utakmica.’’

Gosti u ovaj meč ulaze potpuno rasterećeno, ali i svesni da ih čeka izuzetno motivisan protivnik kome je pobeda više nego neophodna. O tome je na konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’brđana’’ Nenad Lalatović koji je istakao da očekuje tešku utakmicu:

’’Ovo je teško gostovanje koje ekipi Novog Pazara mnogo znači. Mi idemo rasterećeno, nama meč nema veliki takmičarski značaj. Očekujem lepu prvenstvenu utakmicu, pred punim tribinama. Simpatišem Pazar i njihove navijače, to je publika koja me podržala na njihovom stadionu kad sam bio trener Vojvodine i kad sam trebao da odem iz kluba. Doživeo sam tada njihove ovacije i najdraži su mi u ligi. Međutim, sentimentalnost na treba da postoji i na utakmici treba da pobedi bolja ekipa.’’

Trener Lalatović se osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da na ovom susretu zbog kartona neće moći da računa na Petra Bojića, dok su svi ostali na raspolaganju stručnom štabu.

Meč 36.kola Super lige Srbije između Novog Pazara i Čukaričkog igra se danas, u sredu 17.maja 2017.godine, sa početkom u 17:00 časova.

FOTO: fknovipazar.rs