U sredu su na programu svi mečevi 36.kola Super lige Srbije u sezoni 2016/17, u okviru plej-of i plej-aut faze takmičenja. Bićete u prilici da pratite direktan televizijski prenos dva izuzetno zanimljiva susreta, Javor Matis - Crvena zvezda i Radnički Niš - Partizan.

JAVOR MATIS – CRVENA ZVEZDA (sreda 17.maj, 19:00 časova, TV Arena sport 1)

Jedan od najzanimljivijih mečeva pretposlednjeg 36.kola Super lige Srbije igra se u Ivanjici gde domaći Javor Matis dočekuje goste iz Beograda, ekipu Crvene zvezde. Za domećine je meč sa aktuelnim šampionom uvek povod da se u gradu stvori praznična atmosfera, za goste bi sve osim pobede značilo i oproštaj od titule, pa treba očekivati odličnu utakmicu. Ivanjičani su tokom prolećne polusezone igrali daleko ispod nivoa koji je od njih očekivan, a na četrnaest odigranih utakmica uspeli su da zabeleže samo tri pobede, uz dva remija i čak devet poraza. U prethodna četiri kola pretrpeli su četiri poraza, poslednji minulog vikenda u Kruševcu kada je ekipa Napretka slavila pobedu rezultatom 3:0. Trenutno zauzimaju 8.mesto na superligaškoj tabeli i na svom kontu imaju 22 boda, četiri manje od sedmoplasiranog Voždovca. Ekipa Crvene zvezde nakon četrnaest prolećnih kola ima učinak od jedanaest pobeda, uz jedan remi i dva poraza. U prethodnom kolu crveno-beli su na svom stadionu nakon velike borbe i preokreta uspeli da ostvare ubedljivu pobedu nad ekipom Mladosti iz Lučana rezutatom 4:1. Trenutno su drugoplasirani tim šampionata sa 49 bodova na svom kontu, tri manje od prvoplasiranog Partizana. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport sa početkom u 19:00 časova.

RADNIČKI NIŠ – PARTIZAN (sreda 17.maj, 19:00 časova, TV Arena sport 4)

Derbi meč pretposlednjeg 36.kola Super lige Srbije igra se na niškom Čairu gde domaći Radnički dočekuje lidera šampionata, ekipu Partizana. Biće to sigurno najveće iskušenje crno-belih u završnici borbe za titulu, jer u Nišu niko ne osvaja lako bodove, ali i prilika da domaći tim pokaže da su evropske ambicije bile sa pokrićem. Fudbaleri Radničkog su od starta prolećnog dela šampionata igrali sa dosta oscilacija, pa su na četrnaest odigranih mečeva ostvarili sedam pobeda, uz četiri poraza i tri remija. Ipak, u prethodna četiri kola ostvarili su tri pobede i odigrali nerešeno minulog vikenda u Novom Sadu sa ekipom Vojvodine kada je rezultat bio 0:0. Trenutno zauzimaju 5.mesto na superligaškoj tabeli i na svom kontu imaju 32 boda, jedan manje od četvrtoplasirane Mladosti iz Lučana. Ekipa Partizana se nalazi u odličnoj formi, a od starta prolećne polusezone crno-beli su ostvarili čak trinaest pobeda, uz samo jedan remi. U prethodnom kolu savladali su na svom stadionu nakon velikog preokreta ekipu gradskog rivala Voždovca rezultatom 2:1. Crno-beli su lideri šampionata sa 52 boda na svom kontu, tri više od drugoplasirane Crvene zvezde. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na četvrtom programu TV Arena sport sa početkom u 19:00 časova.