Zanimljivo će sigurno biti i u Novom Pazaru gde istoimeni superligaš u okviru 35.kola Super lige Srbije dočekuje čačanski Borac. Biće to sudar direktnih rivala u borbi za opstanak u elitnom rangu, pa treba očekivati veliki broj gledalaca i veliku borbu tokom čitave utakmice.

Ekipa Novog Pazara je u trinaest prolećnih kola ostvarila samo tri pobede, uz tri remija i sedam poraza. U prethodnom kolu odigrali su u Surdulici nerešeno u duelu sa domaćim Radnikom, a rezultat je bio 1:1. Trenutno zauzimaju poslednje 16.mesto na superligaškoj tabeli sa 14 bodova na svom kontu, tri manje od ekipa OFK Bačka i Metalca koji zauzumaju 14. I 15.poziciju.Čačani su nakon prvog prolećnog kola i pobede nad ekipom OFK Bačka vezali čak osam uzastopnih poraza i tako ozbiljno doveli u pitanje svoj superligaški status. Ipak, došlo je do ’’buđenja’’ pa su od četiri naredna susreta čak tri uspeli da reše u svoju korist, poslednji prethodnog vikenda kada su na svom stadionu savladali ekipu Metalca rezultatom 1:0. Trenutno ekipa Borca zauzima 13.mesto na superligaškoj tabeli sa 18 bodova na svom kontu, četiri više od narednog rivala, ekipe Novog Pazara.

Sutrašnji rivali su već odigrali dva međusobna susreta tokom aktuelne sezone, a oba puta Čačani su slavili. Prvi meč odigran je u Čačku, a završen je rezultatom 2:1(2:0). Strelci za domaći tim bili su Lazar Sajčić i Stefan Drašković, dok je jedini pogodak za ekipu Novog Pazara postigao Enver Alivodić (penal). Drugi meč je odigran u Novom Pazaru gde je domaćin poražen rezultatom 0:2(0:0). Strelci su tom prilikom bili Tijago Galvao i Stefan Mihajlović. Ako posmatramo rezultate prethodnih osam međusobnih duela u domaćim takmičenjima (u periodu 2011-2016) Čačani su bili mnogo uspešniji sa četiri pobede, uz tri remija i samo jedan poraz. Jedini trijumf ekipa Novog Pazara je ostvarila u sezoni 2011/12, kada su na gostovanju u Čačku slavili rezultatom 0:2.

U taboru domaćina svi su svesni važnosti ovog susreta, možda i presudnog u borbi za opstanak u elitnom rangu. O tome je u svojoj izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i prvotimac novopazarskog superligaša Ivan Marković koji je istakao da je u pitanju meč sezone i da ćenjegova ekipa učiniti sve da osvoji važne bodove:

’’Nadam se će nas publika podržati i da ćemo udruženim snagama doći do pobede. Ti bodovi mogli bi da budu odlučujući, a očekuju nas još Čukarički u sredu kod nas i Metalac u Gornjem Milanovcu. Daćemo sto odsto mogućnosti da izborimo opstanak. Borac je veliki klub, ima tim koji igra na rezultat. Nedavno ih je preuzeo trener Milorad Kosanović, veliko fudbalsko ime. Biće nam teško, oni imaju malo više bodova i manji imperativ od nas, ali razmišljamo samo o sebi i svojoj sutrašnjoj igri.’’

Stručni štab Pazaraca ima određenih kadrovski problema uoči ovog susreta, jer će domaći tim biti oslabljen neigranjem Milana Savića i Dejana Babića koji su isključeni tokom duela sa Radnikom, kao i nedovoljno oporavljenog Lazara Pajovića. Ipak, najavljen je povratak u tim Jovice Vasilića i Luke Sinđića.

Gosti sa mnogo samopouzdanja i optimizma stižu u Novi Pazar, a sve u klubu raduje činjenica da ’’zebre’’ konačno u jedan meč ulaze sa pozicije koja ne vodi u niži rang. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba čačanskog tima Milorad Kosanović koji od svojih igrača očekuje da nastave u dobrom ritmu:

’’Prvi put od kada sam se vratio u Borac ulazimo u utakmicu sa pozicije koja ne vodi u niži rang takmičenja. To naravno ne menja ništa u samoj pripremi, jer sve utakmice do kraja, pa i ovu u Novom Pazaru, moramo odigrati jako kako bi nastavili u dobrom ritmu. Ovaj tim je pokazao karakter i to mora potvrditi do samog kraja, jer želimo da što pre i teoretski uplovimo u mirnu luku. Pritisak je svakako veći na rivalu i mi ćemo pokušati, a uveren sam i uspeti, da to pretvorimo u svoju prednost. Svesni smo važnosti predstojećeg meča i uveren sam da će ova grupa igrača još jednom potvrditi superligaški kvalitet. U četiri kola plej auta smo ostvarili tri pobede i faktički osvojili bodova koliko smo imali na startu. Mirno radimo, čitamo naravno i novine, ali želimo još jednom da govorimo samo na terenu.’’

Stručni štab Čačana nema značajnijih kadrovskih problema.U kombinaciji za gostovanje u Novom Pazaru jedino nije Nikola Ignjatijević koji je povređen. Svi ostali su na raspolaganju i sa optimizmom putuju na megdan starom rivalu.

Meč 35.kola Super lige Srbije između Novog Pazara i Borca igra se sutra, u subotu 13.maja 2017.godine, sa početkom u 17:00 časova.

FOTO: fknovipazar.rs