Najbolji igrač 34.kola Super lige Srbije u sezoni 2016/17 prema izboru naše redakcije je golman Zoran Popović, junak u pobedi Voždovca nad ekipom Crvene zvezde.

Odigrano je i četvrto kolo doigravanje kroz plej-of i plej-aut fazu Superlige Srbije u sezoni 2016/17, a nekoliko duela privuklo je zbog svoje važnosti veliku pažnju sportske javnosti. Ni posle ovog fudbalskog vikenda situacija nije ništa manje neizvesna, ni po pitanju borbe za šampionsku titulu i izlazak u Evropu, ni po pitanju borbe za opstanak u eliti. Najuzbudljivije je svakako bilo na stadionu Voždovca gde je istoimeni superligaš napravio prvorazredno iznenađenje i savladao aktuelnog šampiona i do ovog kola lidera šampionata, ekipu Crvene zvezde. Rezultat ove utakmice je bio 3:2(2:0), a najzaslužniji za to svakako je golman ’’zmajeva’’ Zoran Popović koji je činio čuda na gol liniji. I pored dva primljena gola on je zaustavio šest fantastičnih šansi crveno-belih i dovodio do očaja njihove napadače. Zbog svega toga nismo imali ni najmanju dilemu u izboru za najboljeg igrača 34. prvenstvenog kola.

Gosti su već u prvom minutu susreta stvorili, ispostaviće se, najbolju priliku na ovoj utakmici, ali je udarac glavom Milijaša iz neposredne blizine fantastičnom reakcijom zaustavio golman Voždovca Zoran Popović. To kao da je dalo dodatnu dozu samopouzdanja ’’zmajevima’’ koji su u nastavku utakmice igrali izuzetno agresivno i odlučno, uz česte i veoma brze kontranapade. Nakon jednog takvog napada, u 14.minutu susreta, bek gostiju Dušan Anđelković je napravio neverovatnu grešku i zatresao mrežu svog gola. Usledila je potom nova fantastična prilika za igrače Crvene zvezde, ali je udarac Džona Ruiza sa samo par metara novom briljantnom reakcijom zaustavio golman domaćeg tima Zoran Popović. Kada je u 36.minutu susreta, nakon greške Abrahama Frimponga, napadač ’’zmajeva’’ Stefan Dražić duplirao prednost domaćina, bilo je jasno da je ekipa Miodraga Božovića u velikom problemu. Tračak nade pojavio se u 72.minutu kada je Aleksandar Luković smanjio prednost rivala sa ’’bele tačke’’, ali je treći pogodak Voždovca koji je u 88.minutu postigao Nikola Srećković rešio sve dileme oko konačnog ishoda ove utakmice. Do kraja su crveno-beli uspeli samo da ublaže poraz, nakon sjajno izvedenog slobodnog udarca rezerviste Marka Poletanovića u 90.minutu susreta.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Zoran Popović (28) je rođen u Pakracu, a golmansku karijeru započeo je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Čukarički. Pored ekipe Voždovca tokom karijere je nastupao i za ekipe Beograda sa Karaburme, Vojvodine i Napretka, odakle se i vratio u redove ’’zmajeva’’ u julu 2015.godine. Tokom aktuelne sezone 2016/17 zabeležio je 21 nastup u Super ligi Srbije, uz dva nastupa u okviru Kupa Srbije.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: