Derbi meč 34.kola Super lige Srbije igra se u subotu uveče na stadionu ’’Karađorđe’’ gde domaća Vojvodina dočekuje goste iz Lučana, ekipu Mladosti. Biće to duel dva tima sa istim bodovnim saldom i istom ambicijom da sezonu završe na trećoj poziciji superligaške tabele.

Fudbaleri Vojvodine su tokom prolećnog dela šampionata imali učinak od pet pobeda, isto toliko poraza i dva remija, što svakako nije bilans na nivou koji se očekivao. U prethodnom kolu poraženi su na gostovanju u Beogradu u derbiju kola od ekipe Crvene zvezde, a rezultat je na kraju bio 2:0. Trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli sa 33 boda na svom kontu, koliko ima i naredni rival, četvrtoplasirana lučanska Mladost. Lučanci se nalaze u fantastičnoj formi, a tokom prolećnog dela šampionata uspeli su da ostvare čak sedam pobeda, uz tri poraza i dva remija. Od prethodnih sedam duela šest su rešili u svoju korist, pa tako sada zauzimaju 4.mesto na tabeli sa 33 boda na svom kontu, pet više od petoplasiranog Radničkog.

Današnji rivali su tokom aktuelne sezone već odigrali dva susreta, a Lučanci su bili mnogo uspešniji sa dve ostvarene pobede. Prvi susret odigran je na stadionu Mladosti, a domaći tim slavio je rezultatom 2:0(1:0). Strelci su na ovom susretu bili Radoš Protić i Saša Jovanović. Drugi susret odigran je u Novom Sadu, a Lučanci su ovoga puta slavili rezultatom 0:1(0:1). Strelac jedinog pogotka za ekipu Mladosti bio je Obiora Odita. Zanimljivo je da su oba puta Novosađani meč završili sa igračem manje zbog crvenih kartona Puškarića i Maslaća. Ako posmatramo rezultate prethodnih 18 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1996-2017) fudbaleri Vojvodine su bili mnogo uspešniji sa 12 pobeda, uz tri remija i isto toliko poraza. Zanimljivo je da su, pre dva gore pomenuta poraza koje su pretrpeli tokom ove sezone, Novosađani čak osam puta uzastopno slavili u duelima sa Lučancima.

Domaćini u ovaj meč ulaze sa velikom željom da pokažu da su kvalitetniji tim i da zaslužuju da sezonu završe kao trećeplasirani tim šampionata. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba novosadskog tima Radoslav Batak koji je istakao da protivnički tim izuzetno disciplinovan, pa samim tim i neugodan rival:

’’Imao sam priliku da gledam poslednju utakmicu između Vojvodine i Mladosti u Novom Sadu, koju smo izgubili. Oni su se bili fokusirali na odbranu svog gola i brzo su poveli sa 0:1, a dosledni u odbrani svoje mreže ostali su i nakon crvenog kartona za našeg igrača. Radi se o disciplinovanoj ekipi, koja taktički igra dobro, ali učinićemo sve što je u našoj moći da sutra osvojimo tri boda koja bi nas učvrstila na trećoj poziciji i mestu koje vodi u Evropu. Slažem se sa tim da je utakmica važna, ali ponavljam da imamo kvalitet i taj kvalitet ćemo pokazati sutra, te se nadam dobroj igri. Protiv Partizana i Crvene zvezde smo odigrali taktički zrelo i stvorili veliki broj prilika, a ono na čemu treba da poradimo je realizacija, za koju verujem da će doći već sutra. Rani gol bi nam pomogao da utakmicu privedemo kraju onako kako želimo i učvrstimo se na mestu koje nas vodi u Evropu.’’

Trener novosadskog tima je potom govorio i o kadrovskim problemima sa kojima se stručni štab suočava uoči ovog susreta:

’’Posle povrede u tim se vraća Puškarić, dok je Antić dobio jednu utakmicu suspenzije i moći ćemo da računamo na njega tek za meč protiv Partizana. Jovančić ima parne žute kartone, dok svi ostali spremni iščekuju utakmicu.’’

U taboru gostiju svi su svesni važnosti ove utakmice, jer Lučanci imaju priliku da se osame na trećem mestu superligaške tabele, samo tri kola pre kraja sezone. To bi za ovaj klub bio najbolji rezultat u istoriji dugoj 65 godina. U svojoj izjavi za medije datoj pred ovaj susret prvotimac Mladosti Nenad Gavrić ističe da je njegov tim u potpunosti zaslužio visok plasman, kao i njihov današnji rival:

’’Novosađani imaju odličnu ekipu, po kvalitetu zaslužuju mesto u vrhu. S druge strane, igrama smo i mi zaslužili visoku poziciju. Bilo bi sjajno da posle ovog meča preuzmemo mesto vojvodine, mada nemamo ništa protiv da se ništa i ne promeni.’’

On je u nastavku istakao da je sve posledica dobrog rada i da se to polako isplaćuje u utakmicama doigravanja:

’’Dobro smo radili i to se isplaćuje. U svaki meč ulazimo sa namerom da se nadigravamo. Plasman u doigravanje sa našim najboljim ekipama doneo nam je sigurnost i rasterećenost, a kad je tako onda igramo bolje. Isti recept primenićemo i protiv Vojvodine, videćemo na kraju da li će nam to biti dovoljno za povoljan rezultat.’’

Ulaznice za ovaj susret prodavaće se na glavnoj blagajni stadiona (između zapadne i južne tribine), dok će se karte za severnu tribinu besplatno preuzimati u prostorijama navijačke grupe Firma na severnoj tribini stadiona. Cena ulaznice za zapadnu tribinu su 300,00 dinara, dok su za istočnu tribinu 200,00 dinara. Jedno lice može da kupi/preuzme najviše tri ulaznice, a za ulazak na stadion karte će morati da imaju i deca svih uzrasta. Blagajne će biti otvorene na dan odigravanja meča, a najkasnije sat vremena pre početka utakmice.

Derbi meč 34.kola Super lige Srbije između Vojvodine i Mladosti igra se danas, u subotu 06.maja 2017.godine, sa početkom u 19:00 časova.

FOTO: fkvojvodina.rs