Prvi meč 34.kola Super lige Srbije igra se u petak u Ivanjici gde domaći Javor Matis dočekuje drugoplasirani tim šampionata, beogradski Partizan. Biće to duel timova sa različitim ambicijama, jer su bodovi ovoga puta mnogo važniji gostujućoj ekipi, a tradicija nam govori da bi sve osim njihove pobede bilo veliko iznenađenje.

Ivanjičani su tokom prolećne polusezone igrali ispod nivoa koji je od njih očekivan, a na dvanaest odigranih utakmica uspeli su da zabeleže samo tri pobede, uz dva remija i čak sedam poraza. U prethodna tri kola izborili su jedan remi i pretrpeli dva poraza, poslednji prethodnog vikenda na gostovanju u Nišu kada je rezultat bio 2:0 za ekipu Radničkog. Trenutno zauzimaju 8.mesto na superligaškoj tabeli i na svom kontu imaju 22 boda, jedan manje od sedmoplasiranog Voždovca. Ekipa Partizana se nalazi u odličnoj formi, a od starta prolećne polusezone crno-beli su ostvarili jedanaest pobeda, uz samo jedan remi. U prethodnom kolu savladali su na svom stadionu ekipu kruševačkog Napretka rezultatom 3:1. Crno-beli trenutno zauzimaju 2.mesto na superligaškoj tabeli sa 46 bodova na svom kontu, koliko ima i prvoplasirana Crvena zvezda.

Sutrašnji rivali su tokom aktuelne sezone već odigrali dva susreta, a crno-beli su oba puta slavili. Prvi meč odigran je u Ivanjici, a ekipa Partizana je slavila rezultatom 0:2(0:1). Strelci na tom susretu bili su Miroslav Radović i Nemanja Mihajlović (penal). Drugi meč odigran je u Humskoj, a rezultat je bio isti, crno-beli su slavili rezultatom 2:0(1:0). Ovoga puta strelci za beogradski tim bili su Uroš Đurđević i Leonardo da Silva. Ako posmatramo rezultate prethodna 23 međusobna susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2002-2016) crno-beli su bili daleko uspešniji sa 18 pobeda i 5 remija, bez pretrpljenog poraza. Zanimljivo je da su na svom terenu Ivanjičani poslednji put uspeli da ’’otkinu bod’’ekipi Partizana u sezoni 2010/11.

Domaćini u ovaj meč ulaze lišeni bilo kakvog pritiska, jer im bodovi nisu od velike važnosti, pa u tome vide i svoju šansu. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ivanjičkog superligaša Srđan Vasiljević koji je istako da će njegov tim pokušati da napravi iznenađenje:

’’Očekuje nas u petak jedna lepa utakmica, protiv Partizana, u kojoj svi akteri treba da uživaju. Očekivanja su kao i pred svaku utakmicu, bez obzira o kom protivniku se radi, uvek usmerena ka pobedi, ka odgovornosti, disciplini u igri i naravno stvaranju poverenja koje treba da se uspostavlja i za šta treba određeni kontinuitet. U ovom sportu nema nemogućeg zadataka, nema favorita koji nije postigao neki loš rezultat ili autsajdera koji nije ostvario neku pobedu u datom momentu. Iz mog ugla ja mogu da prepustim ulogu favorita Partizanu, međutim sve je izvodljivo, zavisno od toga kako igra bude tekla, i ja verujem u igrače. Bitno je da oni u ovoj utamici daju svoj maksimum, da se osećaju srećno i da uživaju u jednom takvom duelu, jer se ne igra svaki dan protiv Partizana i Crvene zvezde. Imaće lep ambijent i bitno je da svi oni posle utakmice mogu da budu zadovoljni što su bili učesnici jedne takve utakmice.’’

Prisutnima se potom obratio i prvotimac ivanjičkog tima Saša Tomanović koji je istakao da je ekipa motivisana i spremna da pokuša da napravi iznenađenje, a zatim pozvao i navijače da pruže podršku svom timu:

’’Igrali smo odlično cele sezone, rezultati su to i pokazali. Ekipa se maksimalno zalaže na treninzima i utakmicama, tako da sam siguran da ćemo i u ovaj susret ući odgovorno i organizovano. Partizan je ekipa s odličnim pojedincima, vezali su niz pozitivnih rezultata i sigurno će u Ivanjicu doći po bodove. Verujem da smo spremni da iznenadimo, u igračkom i rezultatskom smislu. Motivisan sam, verujem i saigrači, da ostvarimo dobar rezultat. Nadamo se da će nas poslužiti i vremenske prilike, gledaoci će moći maksimalno da uživaju. Uvek je lepše igrati pred punim tribinama, koristim priliku da pozovem navijače da u što većem broju dođu na stadion.’’


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

U taboru gostiju sve je usmereno ka ostvarenju maksimalnog učinka do kraja šampionata i takmičenja u Kupu Srbije. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Marko Nikolić koji je istakao da njegova ekipa neće odustati od zacrtanih ciljeva do samog kraja i da je ponosan na igrače koji su napravili sjajnu seriju:

’’Čestitam mojim igračima, njihova serija bez poraza traje 31 utakmicu, a u toj seriji igrali smo teške i naporne mečeve, pre svega fizički. Čestitam im i na psihološkoj stabilnosti, jer su svesni da nemaju prava na grešku. Uspevaju da održe nivo koncentracije i mentalne snage već devet meseci, a to mogu samo jaki ljudi. Naša misija i obećanje navijačima je da će igra i zalaganje u preostalim utakmicama do kraja sezone u oba takmičenja biti kao u ovoj seriji. Neka niko ne pomisli da će ova grupa fudbalera odustati od borbe do poslednje sekunde u svim takmičenjima. Ulazimo u samu završnicu prvenstva, imamo četiri utakmice do kraja. Sada nam ide Javor, svi znamo koliko ume da bude neprijatan posebno na svom terenu, gde je tradicionalno teško igrati. Čeka nas dugačak put do tamo, specifičan ambijent na stadionu. Svima je jasno šta mora biti i šta je cilj Partizana, a to je nova pobeda i nova tri boda. Motivisani smo da sve ovo što je ostalo do kraja privedemo na pravi način, imam mnogo poverenja u ljudske kvalitete igrača Partizana da će imati mentalne snage, pošto fudbalske imaju, da ovu utakmicu reše rezultatski kvaitetno, a onda da se usredsredimo na ostatak takmičenja. Verujem da će naša publika napraviti dobar ambijent koji prija igračima.’’

Šef stručnog štaba Partizana je potom govorio o kvalitetima sutrašnjeg protivnika istakavši da je Javor iskusna i takmičarska ekipa predvođena kapitenom Milovanom Milovićem i da je u prednosti jer će biti rasterećena:

’’Ušli su u plej-of i nemaju posebnih takmičarskih ciljeva, a kada neko tako igra može da bude jako opasan, ako naš pristup ne bude kakav bi trebalo da bude. Uvek su motivisani protiv nas, imaju iskusne igrače, to je ekipa sa kojom nikada nije lako. Teška utakmica je pred nama, ali imam veliko poverenje u igrače da će naći način da dođu do dobrog rezultata.’’

On se potom osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju najavivši mogućnost da pored povređenih Alena Stevanovića i Evertona Luiza u ovom susretu neće nastupiti još dvojica prvotimaca crno-belih.

Ulaznice za ovaj susret puštene su danas u prodaju, a na dan odigravanja utakmice mogu se kupiti ispred kafea ’’Smajli u periodu od 10:00 do 17:00 časova, kao i na blagajnama stadiona koje će biti otvorene od 18:00 časova. Za zapadnu i južnu tribinu ulaznice će se prodavati po ceni od 500,00 dinara, dok će ulaznice za istočnu tribinu koštati 400,00 dinara. Južna tribina rezervisana je isključivo za navijače Partizana.

Meč 34.kola Super lige Srbije između Javor Matisa i Partizana igra se sutra, u petak 05.maja 2017.godine, sa početkom u 20:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović