Tokom vikenda su na programu svi mečevi 34.kola Super lige Srbije u sezoni 2016/17, u okviru plej-of i plej-aut faze takmičenja. Bićete u prilici da pratite direktan televizijski prenos tri izuzetno zanimljiva susreta, i to: Javor Matis – Partizan, Voždovac – Crvena zvezda i Napredak – Radnički Niš.

JAVOR MATIS – PARTIZAN (petak 05.maj, 20:00 časova, TV Arena sport 1)

Prvi meč 34.kola Super lige Srbije igra se u petak u Ivanjici gde domaći Javor Matis dočekuje drugoplasirani tim šampionata, beogradski Partizan. Biće to duel timova sa različitim ambicijama, jer su bodovi ovoga puta mnogo važniji gostujućoj ekipi, a tradicija nam govori da bi sve osim njihove pobede bilo veliko iznenađenje. Ivanjičani su tokom prolećne polusezone igrali ispod nivoa koji je od njih očekivan, a na dvanaest odigranih utakmica uspeli su da zabeleže samo tri pobede, uz dva remija i čak sedam poraza. U prethodna tri kola izborili su jedan remi i pretrpeli dva poraza, poslednji prethodnog vikenda na gostovanju u Nišu kada je rezultat bio 2:0 za ekipu Radničkog. Trenutno zauzimaju 8.mesto na superligaškoj tabeli i na svom kontu imaju 22 boda, jedan manje od sedmoplasiranog Voždovca. Ekipa Partizana se nalazi u odličnoj formi, a od starta prolećne polusezone crno-beli su ostvarili jedanaest pobeda, uz samo jedan remi. U prethodnom kolu savladali su na svom stadionu ekipu kruševačkog Napretka rezultatom 3:1. Crno-beli trenutno zauzimaju 2.mesto na superligaškoj tabeli sa 46 bodova na svom kontu, koliko ima i prvoplasirana Crvena zvezda. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport sa početkom u 20:00 časova.

VOŽDOVAC – CRVENA ZVEZDA (subota 06.maj, 17:00 časova, TV Arena sport 1)

U subotu se u okviru 34.kola Super lige Srbije sastaju gradski rivali Voždovac i Crvena zvezda. Domaćini u ovaj meč ulaze bez mnogo pritiska, dok je gostima neophodna pobeda u trci za šampionski pehar, pa treba očekivati izuzetno zanimljivu i otvorenu utakmicu. Ekipa Voždovca je tokom prolećnog dela šampionata zabeležila pet pobeda, uz isto toliko poraza i dva remija. U prethoda dva susreta pretrpeli su poraze, poslednji na gostovanju u Lučanima kada je rezultat bio 2:0. Trenutno zauzimaju 7.mesto na superligaškoj tabeli sa 23 boda na svom kontu, tri manje od šestoplasiranog Napretka. Ekipa Crvene zvezde je nakon dvanaest prolećnih kola zabeležila deset pobeda, uz jedan remi i jedan poraz. U prethodnom kolu crveno-beli su nakon velike borbe na svom stadionu savladali ekipu novosadske Vojvodine rezultatom 2:0. Prvoplasirani su tim šampionata sa 46 bodova na svom kontu, koliko ima i drugoplasirani Partizan. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport sa početkom u 17:00 časova.

NAPREDAK – RADNIČKI NIŠ (nedelja 07.maj, 19:00 časova, TV Arena sport 1)

Jedan od najzanimljivijih mečeva 34.kola Super lige Srbije igra se u nedelju u Kruševcu gde domaći Napredak dočekuje ekipu niškog Radničkog. Duele ova dva kluba krasi veliko rivalstvo, bodovi su jednako važni i za jedne i za duge, pa treba očekivati veliko interesovanje publike i odličnu utakmicu. Kruševljani su nakon slabog prolećnog starta u kome su zabeležili dva remija i dva poraza uspeli da značajno poprave formu i vežu čak pet uzastopnih pobeda. Ipak, usledila je serija teških mečeva sa tri najbolje plasirana tima pa su u prethodna tri kola pretrpeli poraze, poslednji prethodnog vikenda na gostovanju ekipi Partizana rezultatom 3:1. Trenutno zauzimaju 6.mesto na superligaškoj tabeli sa 26 bodova na svom kontu, dva manje od narednog rivala, ekipe Radničkog. Fudbaleri Radničkog su od starta prolećnog dela šampionata igrali sa dosta oscilacija, pa su na dvanaest odigranih mečeva ostvarili šest pobeda, uz četiri poraza i dva remija. Ipak, u prethodna dva kola ostvarili su dve pobede, poslednju prethodnog vikenda na svom stadionu u duelu sa ekipom Javor Matisa rezultatom 2:0. Trenutno zauzimaju 5.mesto na superligaškoj tabeli sa 28 bodova, pet manje od četvrtoplasirane Mladosti i trećeplasirane Vojvodine. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport sa početkom u 19:00 časova.