Najbolji igrač 33.kola Super lige Srbije u sezoni 2016/17 prema izboru naše redakcije je Leonardo da Silva Souza, strelac i asistent u pobedi Partizana nad ekipom kruševačkog Napretka.

Odigrano je i treće kolo doigravanje kroz plej-of i plej-aut fazu Superlige Srbije u sezoni 2016/17, a nekoliko duela privuklo je zbog svoje važnosti veliku pažnju sportske javnosti. Utisak je da je upravo ta važnost mečeva učinila da ne gledamo neki posebno dopadljiv fudbal, već izuzetno tvrde takmičarske mečeve. Posle ovog kola situacija nije ništa manje neizvesna, ni po pitanju borbe za šampionsku titulu i izlazak u Evropu, ni po pitanju borbe za opstanak u eliti. Jedan od najzanimljivijih mečeva bio je onaj u Humskoj gde je ekipa Partizana ubedljivo, ali ni najmanje jednostavno i lako, stigla do važne pobede nad kruševačkim Napretkom. Crno-beli su tek u drugom poluvremenu slomili snažan otpor gostiju, a rezultat je bio 3:1(0:0). Najbolji u redovima Partizana bez sumnje je bio ove sezone sjajni Brazilac Leonardo da Silva Souza koji je pružio odličnu igru, konstantno ugrožavao gol ’’čarapana’’ i učestvovao u postizanju sva tri pogotka. Zbog svega toga nismo imali ni najmanju dilemu u izboru za najboljeg igrača 33. prvenstvenog kola. Treba reći da je Leonardu to peti put tokom aktuelne sezone da ponese epitet igrača kola, što najbolje govori o kakvom se fudbaleru radi.

Tokom prvog dela igre oba tima su pokušavala da nametnu svoju igru, povremeno i stvarali šanse, ali su mreže ipak ostale mirne. Drugo poluvreme donelo je konačan rasplet koji je započeo već u prvom minutu nastavka i prvoj akciji domaćeg tima. Igrao se 46.minut kada je Leonardo odlično prošao po levoj strani, uputio udarac ka golu protivnika, a na odbijenu loptu od strane odbrane ’’čarapana’’ naleteo je Marko Janković i izuzetno preciznim udarcem sa nekih desetak metara savladao golmana Nikolu Petrovića. Drugi pogodak viđen je već u 57.minutu susreta, a strelac je bio Nebojša Kosović. Leonardo je odlično prošao po desnoj strani, pravovremeno i precizno uposlio Kosovića koji je utrčavao u kazneni prostor Kruševljana, a ovaj izuzetno preciznim udarcem prevario odbranu i golmana gostiju. Ukoliko je i bilo dilema kako će se završti ovaj susret sve ih je u 74.minutu izbrisao fantastičan udarac Leonarda iz slobodnog udarca sa preko dvadeset metara. Golman gostiju je pokušao da zaustavi njegov udarac, ali ga je na kraju samo ulepšao. Počasni pogodak za ekipu Napretka postigao je rezervista Filip Kasalica u 90.minutu susreta nakon odlične akcije Sekidike i Ndiajea po levoj strani.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Leonardo da Silva Souza (25) je rođen u Brazilu, igra na poziciji krilnog napadača, a u Partizan je stigao kao slobodan igrač za vreme prošlogodišnjeg letnjeg prelaznog roka. Tokom karijere je nastupao za mlađe kategorije belgijskog Beršota, kiparski Enosis Neon Paralimni, ukrajinski Metalurg, azerbejdžansku Gabalu i ruski Anži. Od starta aktuelne sezone u  Super ligi Srbije zabeležio je 30 nastupa i postigao čak 20 pogodaka. Upisao je i tri nastupa u okviru Kupa Srbije uz dva postignuta pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: