Jedan od najzanimljivijih mečeva 31.kola Super lige Srbije igra se danas u Novom Sadu gde domaća Vojvodina dočekuje goste iz Kruševca, ekipu Napretka. Biće to duel trećeplasiranog i četvrtoplasiranog tima šampionata koji sa jednakim ambicijama ulaze u borbu za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Novosađani su tokom prolećnog dela šampionata imali učinak od četiri pobede, tri poraza i dva remija, što svakako nije bilans na novu koji se očekivao. U prethodnom kolu remizirali su sa ekipom Radnika u Surdulici, a rezultat je bio 0:0. Trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli sa 30 bodova, četiri više od narednog rivala Napretka. Kruševljani se nalaze u sjajnoj formi, a nakon slabog prolećnog starta u kome su zabeležili dva remija i dva poraza uspeli su da vežu čak pet uzastopnih pobeda. Trenutno sa 26 bodova na svom kontu zauzimaju odlično 4.mesto na superligaškoj tabeli.

Današnji rivali su već odigrali dva susreta tokom aktuelne sezone, a nešto uspešniji bili su Novosađani. Prvi meč odigran je u Kruševcu, a završen je podelom bodova nakon rezultata 0:0. Drugi meč odigran je u Novom Sadu, a ekipa Vojvodine je slavila rezultatom 2:0(1:0). Strelci pogodaka su na tom susretu bili Vladimir Kovačević i Lazar Zličić. Ako posmatramo rezultate prethodnih 18 međusobnih duela u domaćim takmičenjima (u periodu 2000-2016) ekipa Vojvodine je bila daleko uspešnija sa 11 pobeda, uz pet poraza i dva remija. U istom periodu Kruševljani su samo jednom slavili u Novom Sadu, i to u sezoni 2014/15 kada je rezultat bio 0:1.

Domaćini u ovaj meč ulaze sa željom da prekinu seriju od četiri utakmice bez pobede i da osvajanjem nova tri boda učvrste treću poziciju na tabeli. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i pomoćni trener novosadskog tima Vladimir Gaćinović koji je istakao da im u goste stiže kvalitetan protivnik:

’’Napredak je dobra ekipa, prišli su nam na četiri boda i trenutno su nam glavni konkurent u borbi za izlazak u Evropu. Imaju svoj “ukus i miris” i nije slučajno to što su na poslednjih pet utakmica zabeležili pet pobeda. Kvalitetni su, homogeni, dobro organizovani i spadaju u jedan od bržih timova u ligi, što nije zanemarljivo. Predstavljaju spoj mladosti i iskustva, pri čemu stariju grupu igrača predvodi naš bivši fudbaler Alivodić, zatim Tubić, Šljivić, dok se među mlađim igračima ističu Vukanović, Gobeljić, zatim mladi reprezentativac na poziciji levog beka Urošević, iako po informacijama koje imam, on neće igrati zbog žutih kartona, što će biti ozbiljan hendikep za ekipu Napretka. Imaćemo težak zadatak, ali imamo i svoje obaveze, a to je da idemo gore i zato nam je ova utakmica jako bitna. U slučaju dobrog rezultata, steći ćemo sedam bodova prednosti u odnosu na Napredak, dobiti na samopouzdanju i približiti se Partizanu kome ćemo za nekoliko dana gostovati u prvenstvu, pa ga potom dočekati u Kupu, a onda ćemo gostovati Crvenoj zvezdi. To nisu nimalo laki mečevi, a nama trenerima je mnogo lakše da radimo u atmosferi kad imamo pozitivne rezultate. Trenutno smo u “procepu”, jer igramo na svaka tri dana i to se oseti, a još uvek nismo dobro upoznati sa kvalitetom ekipe, pa zato u nekim momentima malo lutamo. Međutim, učinićemo sve što možemo da napravimo dobar rezultat u ovoj utakmici.’’

On je potom istakao da će ekipa Vojvodine nakon dužeg vremena jednu utakmicu dočekati u gotovo kompletnom sastavu:

’’Mislim da će ovo biti prvi put od početka sezone da možemo da računamo na sve igrače, zbog čega nam je izuzetno drago. Meleg i Trujić se vraćaju u tim, a Jovančić se oporavio i takođe će konkurisati, što nam je vrlo bitno. Verujem da ćemo biti dobro rastrčani i maksimalno motivisani, što nam je obaveza posle meča u Surdulici gde nismo bili na svom nivou. S druge strane, na poslednje dve utakmice u Novom Sadu smo odigrali dobro, ali nadam se da ćemo sutra odigrati još bolje. Uspeh će ostvariti ekipa koja bude disciplinovanija i više željna pobede, a nadam se da ćemo mi biti tim koji će se radovati na kraju.’’

U taboru gostiju ambicije rastu kako raste i serija pobeda, sve to dobro utiče i na samopouzdanje ekipe, ali je primetan i oprez zbog kvaliteta narednog protivnika. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Vuk Rašović koji je istakao da njegov tim putuje u Novi Sad sa namerom da se nadigrava i pobedi:

’’Čeka nas teška utakmica i kvalitetan protivnik. Vojvodina je ekipa koja dobro igra, u poslednje vreme imaju krizu rezultata, ali po šansama i igri oni su ekipa koja zaslužuje svako poštovanje i sigurno je da nisu slučajno na trećem mestu tabele. Četvrto mesto Napredak može zadržati samo dobrim rezultatom. Naravno, znamo da Vojvodini treba pobeda. I mi očekujemo da odigramo dobro, pružimo maksimum i da se predstavimo u što boljem svetlu u Novom Sadu. Tako ćemo i izaći na teren, da se nadigravamo, a videćemo na kraju kakav će rezultat biti.’’

Prisutnima se potom obratio i prvotimac kruševačkog tima Miloš Cvetković koji je istakao da je svestan da njegov tim čeka izuzetno težak zadatak, ali i da je optimista:

’’Ekipa Vojvodine dobro igra kući i čeka nas teška utakmica. Mi imamo svoj cilj i nadamo se najboljem rezultatu.’’

Što se tiče kadrovske situacije stručni štab ’’čarapana’’ neće moći da računa na ’’požutelog’’ Slobodana  Uroševića, dok će svi ostali biti na raspolaganju za ovaj susret.

Novosadski klub je obavestio javnost da će, u znak zahvalnosti za veliku podršku tokom čitave sezone, svi gledaoci koji kupe ulaznicu za zapadnu ili istočnu tribinu za meč protiv Napretka, kao i svi navijači koji imaju sezonsku ulaznicu za te tribine, na poklon će dobiti majicu FK Vojvodina. Prodaja ulaznica za ovaj meč počeće najkasnije sat vremena pre njegovog početka, na blagajnama stadiona, po cenama od 300,00 dinara za zapadnu tribinu i 200,00 dinara za istočnu tribinu.

Meč 31.kola Super lige Srbije između Vojvodine i Napretka igra se danas, u utorak 18.aprila 2017.godine, sa početkom u 19:00 časova.

FOTO: fkvojvodina.rs