Derbi susret 30.kola Super lige Srbije igra se danas na Voždovcu gde istoimeni superligaš dočekuje gradskog rivala, ekipu Čukaričkog. Domaći tim već je obezbedio plasman u plej-of i u meč ulazi sa novim ciljevima, dok gostima samo pobeda daje nadu za to, pa treba očekivati interesantan susret.

Ekipa Voždovca je prolećnu polusezonu započela porazom i remijem, da bi potom vezali tri uzastopne pobede. Usledio je zatim ubedljiv poraz na gostovanju u Humskoj, da bi u prethodna dva kola ’’zmajevi’’ prvo ubedljivo slavili u duelu sa ekipom Vojvodine (4:1), a onda i na gostovanju u Ivanjici (0:1). Trenutno zauzimaju 7.mesto na superligaškoj tabeli sa 43 osvojena boda, jedan manje od šestoplasiranog Radničkog i četiri više od osmoplasiranog Javor Matisa. Ekipa Čukaričkog je odlično ’’otvorila’’ prolećnu polusezonu sa četiri pobede i jednim remijem, usledio je zatim poraz u duelu sa Crvenom zvezdom, da bi potom ’’brđani’’ na gostovanju savladali Metalac (0:3) i u prethodnom kolu odigrali nerešeno sa ekipom Mladosti (1:1). Trenutno zauzimaju 10.mesto na superligaškoj tabeli sa 37 osvojenih bodova, jednim manje od devetoplasiranog Spartaka i dva manje od osmoplasiranog Javor Matisa.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a meč na Banovom brdu završen je pobedom ekipe Čukaričkog rezultatom 2:1(1:0). Strelac oba pogotka za ’’brđane’’ bio je Marko Docić, dok je jedini pogodak za ekipu Voždovca postigao Jovan Stojanović u finišu susreta. Ako posmatramo rezultate prethodnih 11 duela u domaćim takmičenjima (u periodu 2006-2016) ekipa Čukaričkog je bila uspešnija sa pet pobeda, uz tri remija i tri poraza. Zanimljivo je da je od šest duela odigranih na Voždovcu domaćin ostvario samo dva trijumfa, uz isto toliko remija i poraza.

Domaćini u ovaj meč ulaze rasterećeno, jer su već obezbedili plasman u plej-of, ali ne i bez motiva jer su postavili nove više ciljeve. Pokušaće da obezbede i plasman koji vodi u Evropu, što sudeći prema trenutnoj formi nije nerealan cilj. Na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret novinarima se obratio šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Ilija Stolica koji je tom prilikom istakao da se raduje duelu sa gradskim rivalom u lepom sportskom ambijentu:

’’Veoma važna utakmica za nas. Dočekujemo sličnu ekipu našoj. Dobro organizovana i ima dobre rezultate. Kvalitetna ekipa, kvalitetan stručni štab, odličan trener i radujem se unapred pravom sportskom abijentu. Potenciramo da u svakoj utakmici bude što više porodica, što više male dece. Pozivam publiku da dođe na stadion, imaće sigurno šta da vidi u duelu dve beogradske ekipe.’’

Prisutnima se potom obratio i kapiten ’’zmajeva’’ Miloš Pavlović koji je istakao da njegova ekipa ovaj susret dočekuje maksimalno motivisano i da očekuje pobedu:

’’Moram da pohvalim naše navijače ’’Invalide’’koji nas podržavaju na svakom stadionu, došli su čak i u Ivanjicu da nas podrže. Nadam se da će ih biti sve više i da će nam pružati još bolju podršku. Što se tiče gostiju, to je ozbiljna ekipa sa ozbiljnim trenerom, a mi jedva čekamo četvrtak. Maksimalno smo motivisani i očekujemo pobedu protiv Čukaričkog. Imamo za cilj ulazak u Evropu, a za to nam je potrebno da pobeđujemo u narednim duelima.’’


FOTO: fkcukaricki.rs

U taboru gostiju svi su spremni za najvažniji meč ovog proleća, a samo plasman ’’brđanima’’ daje šansu da se plasiraju u plej-of fazu takmičenja. Na redovnoj konferenciji za medije koja je održana pred ovaj susret novinarima se obratio pomoćni trener Dragan Šarac koji je istakao da očekuje izuzetno tešku utakmicu:

’’Očekuje nas jako teška utakmica. Voždovac je iskusna ekipa koja je dugo zajedno i koja je izborila plasman u plej-of. Mi se borimo sa Spartakom i Javorom. Nama je jedini cilj da pobedimo, jer nas to vodi u plej-of. Oni igraju fenomenalno u poslednje vreme, daju mnogo golova. Jako su dobra i iskusna ekipa. Mi takodje igramo jako dobro u poslednje vreme. Nismo imali dobar rezultat protiv Mladosti iz Lučana (1:1), zato nam protiv Voždovca trebaju tri boda.’’

Prisutnima se potom obratio i prvotimac ’’brđana’’ Asmir Kajević koji je istakao da u duelu sa ekipom Voždovca očekuje više sreće nego na prethodnom i pobedu svog tima:

’’Nismo imali sreće protiv Mladosti da postignemo još neki gol, ali očekujem da će se to popraviti protiv Voždovca i da ćemo bar u smislu realizacije biti bolji. Utakmica je izuzetno bitna, Voždovac je ekipa koja ima svoj kvalitet i pojedince. Mi ćemo, kao i do sada, dati svoj maksimum i učiniti sve da pobedimo, i nadam se da ćemo uspeti da se plasiramo u plej-of.’’

Stručni štab Čukaričkog u duelu sa ’’zmajevima’’ neće moći da računa na suspendovanog Erhana Mašovića, kao i na povređenog Marka Docića, dok su svi ostali spremni za ovu utakmicu.

Derbi meč 30.kola Super lige Srbije između Voždovca i Čukaričkog igra se danas, u četvrtak 13.aprila 2017.godine, sa početkom u 17:00 časova.

FOTO: fkcukaricki.rs