Prvi meč 29.kola Super lige Srbije igra se danas u Humskoj gde domaći Partizan dočekuje goste iz Subotice, ekipu Radnika. Biće to duel timova sa različitim ambicijama u ovoj sezoni, ali važnost bodova za oba tima daje nam za pravo da očekujemo veliku borbu.

Crno-beli se nalaze u odličnoj formi, a od starta prolećne polusezone ostvarili su šest pobeda, uz jedan remi. U prethodnom kolu slavili su na stadionu Čair u duelu sa ekipom niškog Radničkog rezultatom 0:2. Trenutno zauzimaju 2.mesto na superligaškoj tabeli sa 67 osvojenih bodova, šest manje od prvoplasirane Crvene zvezde. Surduličani tokom ovog proleća ne igraju na očekivanom nivou, a nakon startnog remija vezali su pet uzastopnih poraza. Ipak, lošu seriju uspeli su da prekinu u prethodnom prvenstvenom kolu kada su na svom stadionu savladali ekipu OFK Bačka rezultatom 1:0. Ekipa Radnika trenutno zauzima 13.mesto na tabeli sa samo 24 osvojena boda, četiri više od Novog Pazara i šest više od Borca, ekipa koje su u ’’zoni ispadanja’’.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a meč odigran u Surdulici završen je pobedom Partizana rezultatom 1:3(0:2). Strelac jedinog pogotka za Radnik bio je tom prilikom Igor Zlatanović, dok su pogotke za beogradski tim postigli Uroš Đurđević (dva) i Leonardo da Silva. Ako posmatramo rezultate sva četiri dosadašnja susreta, tokom prethodne i ove sezone, crno beli su bili uspešniji sa tri trijumfa. Jedini remi Surduličani su ostvarili u njihovom prvom međusobnom susretu, a rezultat je bio 2:2. Zanimljivo je da je prvi i jedini susret odigran u Humskoj završen pobedom crno-belih (3:2) nakon velikog preokreta, kada su fudbaleri Radnika ispustili prednost od dva gola koju su imali na poluvremenu.

Domaćini u ovaj meč ulaze sa željom da nastave seriju sjajnih rezultata, kao i da poprave loš utisak koji su ostavili u susretu sa Voždovcem u okviru Kupa Srbije. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Marko Nikolić koji je istakao da je susret za ’’zmajevima’’ bio opomena za njegove igrače:

’’Utakmica protiv Voždovca je bila dobra opomena za nas. Nemamo mogućnost da nam ijednog trenutka pada koncentracija. Očekujem da ponovo budemo na gornjoj granici mogućnosti i da ostvarimo još jednu pobedu. U ekipi nema ozbiljnijih povreda. Izdržali smo strahovit ritam i pritisak u prethodnih sedam-osam meseci, fizički, igrački, rezultatski i psihološki. Nije vreme za bilo kakvo ’’maženje’’, niti to igrači rade.’’

Trener Nikolić je istakao da u duelu sa Surduličanima neće biti velikih rotacija u timu i da su igrači u potpunosti spremni na ’’gušći’’ raspored u narednom periodu:

’’Igrači Partizana su apsolutno spremni da igraju na svaka tri-četiri dana. To je ritam koji se igra u ozbiljnom fudbalu, a mi moramo da budemo spremni, pre svega mentalno.’’

On se potom osvrnuo i na važnost podrške publike u ovom delu sezone kada se odlučuje o osvajaču oba trofeja i istakao da očekuje veoma motivisanog protivnika:

’’Voleli bismo da bude što više ljudi, ali je mnogo važnije da svi koji dođu budu kao što su bili do sada. To je vetar u leđa koji je pomogao da ova serija bude kao što je bila. Očekujem veoma motivisanog i disciplinovanog protivnika, koji je veoma neprijatan. Naša serija traje dosta dugo i to je lep niz. Sve to nam godi, ali ne znači mnogo ako ne nastavimo u tom ritmu do samog kraja.’’

U taboru gostiju vlada umereni optimizam, pre svega zbog prekida serije loših rezultata, pa se svi nadaju da ekipa može da načini veliko iznenađenje u Beogradu. O tome je u izjavi za medije uoči ovog susreta govorio i šef stručnog štaba surduličkog tima Simo Krunić koji je istakao da se niko u ekipi i stručnom štabu ne plaši protivnika:

’’Ne plašimo se predstojećeg gostovanja. Svesni smo da nas čeka izuzetan protivnik koji dugo nije izgubio utakmicu i da je u veoma dobroj formi. Za nas će današnja utakmica biti veoma teška, Partizan je favorit. Nećemo se unapred predati, a možda nam ide na ruku umor igrača Partizana koji su u sredu igrali u Kupu Srbije. Prekinuli smo seriju loših rezultata u prošlom kolu, što nam daje samopouzdanje da u preostala dva kola pre plej-auta osvojimo još koji bod.’’

Trener Surduličana je istakao da će ekipa Radnika u susret sa Partizanom ući bez kapitena Vladana Pavlovića za koga je ova sezona nažalost završena:

’’Teže se povredio u prošlom kolu, operisao je ruku i za njega je prvenstvo završeno. Nedostajaće nam, ali se posle pauze od dve utakmice u tim vraća iskusni Bratislav Pejčić.’’

Prvotimac surduličkog tima Miloš Milovanović istakao je da očekuje izuzetno tešku utakmicu, ali i dobru igru svoga tima:

’’Odigraćemo danas možda i najtežu utakmicu do sada. Radujemo se susretu sa renomiranim protivnikom, tako da motiva neće nedostajati. Pružićemo dobru igru i nadam se povoljnom rezultatu. Beograđani su za kratko vreme odigrali dve utakmice i možda ih je stigao i umor. Ne pretimo jakom Partizanu, ali nadu da možemo da ih iznenadimo niko ne može da nam uskrati. Svi dobro znamo da je Partizan fudbalska institucija, ali nećemo se unapred predati. Igraćemo kao i do sada, otvoreno i napadački, jer sa takvom igrom možemo očekivati povoljan rezultat.’’

Danas, na dan odigravanja utakmice, ulaznice se mogu kupiti isključivo na blagajnama stadiona u Humskoj u periodu od 10:00 časova pa sve do početka susreta. Cene ulaznica su sledeće: Jug – 200,00 dinara, Istok/Zapad – 400,00 dinara i Lože – 3.000 dinara. Sezonske ulaznice važe za ovaj meč.

Meč 29.kola Super lige Srbije između Partizana i Radnika igra se danas, u subotu 08.aprila 2017.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović