Ovog vikenda na programu su svi mečevi 29.kola preliminarne faze takmičenja u okviru Super lige Srbije u sezoni 2016/17. Bićete u prilici da pratite direktan televizijski prenos dva izuzetno zanimljiva susreta, Partizan – Radnik i Rad – Crvena zvezda.

PARTIZAN – RADNIK (subota 08.april, 17:00 časova, TV Arena sport 1)

Prvi meč 29.kola Super lige Srbije igra se u subotu u Humskoj gde domaći Partizan dočekuje goste iz Subotice, ekipu Radnika. Biće to duel timova sa različitim ambicijama u ovoj sezoni, ali važnost bodova za oba tima daje nam za pravo da očekujemo veliku borbu. Crno-beli se nalaze u odličnoj formi, a od starta prolećne polusezone ostvarili su šest pobeda, uz jedan remi. U prethodnom kolu slavili su na stadionu Čair u duelu sa ekipom niškog Radničkog rezultatom 0:2. Trenutno zauzimaju 2.mesto na superligaškoj tabeli sa 67 osvojenih bodova, šest manje od prvoplasirane Crvene zvezde. Surduličani tokom ovog proleća ne igraju na očekivanom nivou, a nakon startnog remija vezali su pet uzastopnih poraza. Ipak, lošu seriju uspeli su da prekinu u prethodnom prvenstvenom kolu kada su na svom stadionu savladali ekipu OFK Bačka rezultatom 1:0. Ekipa Radnika trenutno zauzima 13.mesto na tabeli sa samo 24 osvojena boda, četiri više od Novog Pazara i šest više od Borca, ekipa koje su u ’’zoni ispadanja’’. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport sa početkom u 17:00 časova.

RAD – CRVENA ZVEZDA (nedelja 09.april, 17:00 časova, TV Arena sport 1)

Jedan od najzanimljivijih mečeva 29.kola Super lige Srbije igra se u nedelju na Banjici gde domaći Rad dočekuje gradskog rivala i lidera šampionata, ekipu Crvene zvezde. Gosti su apsolutni favoriti, ali treba očekivati snažan otpor ’’građevinara’’ u borbi za opstanak u eliti. Ekipa Rada je tokom ovog proleća igrala sa puno oscilacija, a na sedam odigranim mečeva ostvarili su dve pobede, uz dva remija i tri poraza. U prethodnom kolu slavili su na gostovanju u Čačku u susretu sa Borcem rezultatom 0:1. Trenutno zauzimaju 11.mesto na superligaškoj tabeli sa 32 osvojena boda, šest više od dvanaestoplasiranog Metalca. Ekipa Crvene zvezde je u prvih sedam prolećnih kola ostvarila šest pobeda, uz jedan remi. U prethodnom kolu crveno-beli su na stadionu ’’Rajko Mitić’’ savladali ekipu Spartaka rezultatom 2:1. Trenutno se nalaze na 1.mestu superligaške tabele sa 73 osvojena boda, šest više od drugoplasiranog Partizana. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport sa početkom u 17:00 časova.