Uprava fudbalskog kluba Vojvodina raskinula je juče saradnju sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Draganom Ivanovićem, a na njegovo mesto postavljen je Aleksandar Veselinović koji je danas predstavljen javnosti.

Fudbalski klub Vojvodina juče je dobio novog šefa stručnog štaba. Uprava novosadskog superligaša, nezadovoljna rezultatima na startu prolećnog dela prvenstva, odlučila je da raskine saradnju sa dosadašnjim prvim trenerom Draganom Ivanovićem. Istovremeno, na poziciju šefa stručnog štaba ’’lala’’ postavljen je trener Aleksandar Ivanović koji je danas predstavljen na prigodnoj konferenciji za medije održanoj na stadionu ’’Karađorđe’’. On je potpisao ugovor do juna 2018.godine, a na klupi ’’stare dame’’ debitovaće već sutra u duelu Kupa Srbije sa ekipom čačanskog Borca.

Novom šefu struke novosadskog tima u radu će pomagati novi pomoćni trener Vladimir Gaćinović, kao i dosadašnji članovi stručnog štaba - pomoćni trener Vladimir Buač, trener golmana Saša Todić, kondicioni trener Aleksandar Janković i sekretar stručnog štaba Dragomir Vukićević.

Prisutnima se prvi obratio predsednik kluba Dušan Mijić koji je objasnio da je smena na klupi bila iznuđen potez, jer stvari nisu išle u dobrom smeru:

’’Kao što znate, u trenutku kada smo došli u klub, rekli smo da nijednog momenta ne želimo da dozvolimo da plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope dođe u pitanje. U ovoj polusezoni to je krenulo u dobrom pravcu, jer smo stvorili veliku bodovnu razliku u odnosu na četvrtoplasiranog, a u jednom trenutku se čak uključili i borbu za titulu. Međutim, posle utakmice sa Crvenom zvezdom, doživeli smo još dva neprijatna poraza i tu smo praktično izgubili sve šanse za prvo mesto za koje smo rekli da ćemo ga napasti, ukoliko nam se ukaže prilika. Ekipa je počela strmoglavo da pada, a za dva kola nas očekuje početak plej-ofa i nove teške utakmice. Igrače ne možemo menjati, ali jasno je bilo da nešto nije funkcionisalo. Podsećam da su fudbalerima sve plate isplaćene, tako da tu ne vidim neki mogući razlog, pogotovo ukoliko se ima u vidu da su im se, prilikom našeg dolaska u klub, dugovale tri plate. Odluka koju smo doneli nije bila laka, jer sa Draganom Ivanovićem smo planirali saradnju na duže staze. Ali, neki konci su se pomrsili i zato smo doveli novog trenera, koji je radio u inostranstvu, koga poznajem lično i koji ima veliku energiju. Procenili smo da je upravo ta energija najpotrebnija ekipi u ovom momentu.’’

Reč je potom imao i predsednik Nadzornog odbora novosadskog tima, Dragoslav Vuković, koji je poručio da će vreme pokazati da li je odluka o promeni šefa stručnog štaba bila dobra ili ne:

’’U momentu kada smo preuzeli klub, svi igrači su želeli da odu, a imali smo problem da dovodimo nove. Iz tog razloga morali smo da se oslonimo na ono što imamo. Dragan Ivanović nam se učinio kao dobro rešenje, imajući u vidu da su i mnogi treneri imali otpor prema dolasku u Vojvodinu. U početku njegovo angažovanje se pokazalo kao dobar potez, ali kasnije neke stvari su nas navele na promenu. Mi smo najpre skromno želeli samo da sačuvamo kostur tima i nekako preguramo polusezonu, ali u međuvremenu su nam ambicije porasle. Pripremni period smo odradili kako treba, fudbaleri koje smo doveli nisu Bog zna kakva pojačanja, ali je stvoren dovoljan fond igrača. Za srpske uslove Vojvodina je veliki klub, a svoju decu ona ili stvara ili “jede”. Fudbalska javnost Novog Sada ne trpi sredinu i prosečnost, pa sam i novom treneru Aci Veselinoviću rekao da će iz Vojvodine ili otići kao veliki trener, ili će nestati sa trenerske scene. Vojvodina zahteva samo pobede, a Ivanović je došao do tačke kada više nije mogao da ispuni ono što smo zahtevali od njega. To ne znači da je on loš trener, naprotiv, ali došli smo u situaciju da gubimo jednu utakmicu za drugom i neko je morao da plati ceh. Najmanje zlo je bilo da to bude Dragan Ivanović, a da li je on zaista kriv ili ne, vreme će pokazati. Sa Acom Veselinovićem želimo da napravimo iskorak kakav Vojvodina nije uspevala da napravi. Sada javno kažem da ćemo na leto napraviti potpunu rekonstrukciju igračkog kadra i dovesti igrače koji su kadri da izbore plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Optimisti smo i smatramo da imamo dovoljno želje i znanja za to.’’

Novi šef stručnog štaba Vojvodine, Aleksandar Veselinović, istakao je da je svestan odgovornosti koju nosi rad u “staroj dami” i zahvalio se na ukazanom poverenju:

’’Zahvaljujem se rukovodstvu Vojvodine na ukazanom poverenju. U ovom trenutku svaki normalan i ozbiljan čovek imao bi pomešana dva osećanja. Jedno je zadovoljstvo, a drugo odgovornost. A oba ta osećanja su u vezi sa tradicijom, istorijom, renomeom i ugledom Vojvodine u srpskom fudbalu, pri čemu iz svog iskustva znam i koliko se vrednuje, odnosno kakav autoritet ima i u Evropi. Znajući ko je sve igrao i bio trener u Vojvodini osećam veliku odgovornost da na kraju ovog našeg puta, uz maksimalan doprinos svih nas, svi imamo razloga za zadovoljstvo. Rezultati su uglavnom merilo svega, iako često nisu u sinhronizaciji sa radom, ali obećavam samo ozbiljnost, posvećenost i profesionalizam.’’

Aleksandar Veselinović (46) spada u grupu najperspektivnijih srpskih trenera, a iskustvo je sticao u nekoliko inostranih klubova. Poslednji angažman imao je u litvanskom prvoligašu Suduvi gde je proveo nešto više od godinu i po dana. Ekipu je predvodio na 32 susreta i zabeležio 16 pobeda, uz 7 remija i 9 poraza. Sa ovim timom 2015.godine je zauzeo 4.mesto u šampionatu Litvanije i obazbedio plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, ali je usledila eliminacija već u prvoj rundi.

Pogledajte video izveštaj FK Vojvodina sa ovog događaja:

FOTO: fkvojvodina.rs