Nakon dvonedeljne pauze u petak i subotu su na programu svi mečevi 28.kola preliminarne faze takmičenja u okviru Super lige Srbije u sezoni 2016/17. Bićete u prilici da pratite direktan televizijski prenos tri izuzetno zanimljiva susreta, i to: Metalac – Čukarički, Crvena zvezda – Spartak Žk i Radnički Niš – Partizan.

METALAC – ČUKARIČKI (petak 31.mart, 17:00 časova, TV Arena sport 1)

Premijerni meč 28.kola Super lige Srbije igra se u petak u Gornjem Milanovcu gde domaći Metalac dočekujegoste iz Beograda, ekipu Čukaričkog. Domaćini se nalaze u zoni koja nikako ne garantuje opstanak u eliti, dok gosti još uvek ’’sanjaju’’ plasman u plej-of, pa su tri boda jednako važna za oba tima. Milanovčani su prolećni deo šampionata započeli pobedom i remijem, da bi potom usledila serija od četiri poraza. U prethodnom kolu su poraženi u Ivanjici od ekipe Javor Matisa rezultatom 1:0. Trenutno zauzimaju 12.mesto na superligaškoj tabeli sa 26 osvojenih bodova, osam više od poslednjeplasiranog Borca. Ekipa Čukaričkog je odlično ’’otvorila’’ prolećnu polusezonu sa četiri pobede i jednim remijem, ali su u prethodnom kolu ’’brđani’’ na svom terenu poraženi od ekipe Crvene zvezde rezultatom 3:4. Trenutno zauzimaju 10.mesto na superligaškoj tabeli sa 33 osvojena boda, četiri manje od devetoplasiranog Voždovca i osmoplasiranog Spartaka. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport sa početkom u 17:00 časova.

CRVENA ZVEZDA – SPARTAK ŽK (subota 01.april, 16:00 časova, TV Arena sport 1)

Jedan od najzanimljivijih mečeva 28.kola Super lige Srbije igra se u subotu na stadionu ’’Rajko Mitić’’ gde lider šampionata, ekipa Crvene zvezde, dočekuje subotički Spartak. Domaći tim želi da u narednu fazu uđe sa što većom prednošću u odnosu na najveće rivale, dok gosti vode veliku borbu za plasman u plej-of, pa treba očekivati uzbudljivu utakmicu. Ekipa Crvene zvezde je u prvih šest prolećnih kola ostvarila pet pobeda, uz jedan remi. U prethodnom kolu crveno-beli su na Banovom brdu savladali ekipu Čukaričkog rezultatom 3:4. Trenutno se nalaze na 1.mestu superligaške tabele sa 70 osvojenih bodova, šest više od drugoplasiranog Partizana. Ekipa Spartaka je u prvih šest prolećnih kola igrala dosta promenjivo, a uz tri poraza izborili su i dve pobede i jedan remi. U prethodnom kolu ostvarili su važnu pobedu na svom stadionu u duelu sa ekipom čačanskog Borca rezultatom 1:0. Subotičani trenutno zauzimaju 8.mesto na superligaškoj tabeli sa 37 osvojenih bodova, koliko ima i devetoplasirani Voždovac. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport sa početkom u 16:00 časova.

RADNIČKI NIŠ – PARTIZAN (subota 01.april, 18:30 časova, TV Arena sport 1)

Derbi susret 28.kola Super lige Srbije igra se u subotu na niškom stadionu Čair gde ekipa Radničkog dočekuje ekipu beogradskog Partizana. Biće to duel starih rivala čiji susreti uvek privlače veliku pažnju publike, a nema sumnje da će važnost meča doneti i veliku borbu za bodove. Nišlije su nakon poraza na startu prolećnog dela šampionata uspele da ostvare četiri pobede i jedan remi. U prethodnom kolu slavili su na gostovanju u Bačkoj Palanci rezultatom 1:2. Trenutno zauzimaju 5.mesto na superligaškoj tabeli sa 43 osvojena boda, koliko na svom kontu ima i četvrtoplasirana ekipa Napretka. Crno-beli se nalaze u odličnoj formi, a na startu prolećne polusezone ostvarili su pet pobeda, uz jedan remi. U prethodnom kolu ubedljivo su na svom stadionu savladali ekipu Voždovca rezultatom 4:0. Trenutno zauzimaju 2.mesto na superligaškoj tabeli sa 64 osvojena boda, šest manje od prvoplasirane Crvene zvezde. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport sa početkom u 18:30 časova.