Nakon sporazumnog raskida saradnje sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Bratislavom Živkovićem uprava fudbalskog kluba Radnik brzo je pronašla zamenu. Ekipu će u finišu sezone predvoditi Simo Krunić čiji će zadatak biti opstanak Surduličana u elitnom rangu.

Samo tri kola pre kraja preliminarne faze takmičenja u okviru Super lige Srbije uprava fudbalskog kluba Radnik odlučila se na promenu na klupi, pa je došlo do sporazumnog raskida saradnje sa Bratislavom Živkovićem. Brzo je pronađeno rešenje, a novi šef stručnog štaba biće Simo Krunić. On će ekipu predvoditi u ključnom periodu za opstanak u elitnom rangu, a nema sumnje da taj zadatak neće biti lak. Pauza u prvenstvu sigurno će biti od velike koristi iskusnom stručnjaku da što bolje upozna i pripremi ekipu za izazove koji slede za nešto manje od dve nedelje, nakon reprezentativne pauze.

Na konferenciji za medije upriličenoj povodom njegovog predstavljanja javnosti Simo Krunić je istakao da je dolazak u fudbalski klub Radnik veliki izazov za njega i da ekipu i stručni štab čeka težak period:

’’Ovo je veliki je izazov za mene. Vidim da me je i grad u prvih par dana lepo prihvatio. Moj dolazak u Surdulicu rezultat je dogovora sa ljudima koji vode ovaj klub, jer su pokazali neizmernu želju da ovaj klub bude deo elite našeg fudbala. Dali su mi poverenje, a na meni je da svojim iskustvom pomognem klubu da se održi i nastavi započeto, da zadrži superligaški status. Predstoji nam period upoznavanja. Moramo najpre utvrditi pojedinačnu fizičku spremu i moć individue, a potom i čitavog tima, da bi već protiv ekipe iz Bačke Palanke krenuli snažno. Neminovno je da nas čeka težak period. Momcima se mora vratiti samopouzdanje i rezultati će biti tu.’’

Dolaskom novog šefa struke došlo je do promena i u stručnom štabu ekipe. Za svog prvog pomoćnika Krunić je imenovao Igora Bondžulića, koji je sa njim sarađivao i u Jagodini. Na mestu trenera golmana ostaće i dalje Zoran Vasković. On je u nastavku izlaganja istakao da je u ovakvim situacijama jako bitna promena u stručnom štabu:

’’Smatram da je promena u stručnom štabu jako bitna u ovakvim slučajevima. Moj pomoćni trener može biti čovek koji dugo radi sa mnom, zna moj način rada, razmišljanja, taktiku i stil igre. Za nova upoznavanja sa novim pomoćnim trenerima treba vremena, a mi ga imamo u ovom slučaju vrlo malo. To vreme pred nama treba iskoristiti na način gde ću sa svojim asistentima brzo moći da igračima  prenesem zahteve. Nadam se da ćemo uspeti da se u ovih desetak i više dana uigramo. Moramo da igračima donesemo novu energiju, ulijemo im samopouzdanje, moramo svi da pomognemo. Svi moramo biti u službi dobrih rezultata, i grad i navijači. Moramo se usresrediti na cilj, a to možemo samo jedinstveni. Bodovi iz svake utakmice su nam neophodni. Razmišljamo samo o Bačkoj, Partizanu i Vojvodini, nema osvrtanja nazad. Ja ću sve učiniti da podignem ekipu. Bitne su fizičke predispozicije igrača. Stil igre je lako nametnuti, ali sve zavisi od limita spemnosti igrača. Svesni smo da mnogo toga moramo promeniti, ali nam je malo vremena i moramo se prilagoditi igračima, da bi utvrdili koji sistem i stil igre treba postaviti.’’

Simo Krunić (48) je rođen u Sarajevu, a tokom trenerske karijere predvodio je ekipe sarajevskog Željezničara, OFK Beograda, Čukaričkog, Inđije, Jagodine i kineskog Dalijana.