Najbolji igrač 27.kola Super lige Srbije u sezoni 2016/17 prema izboru redakcije je Ričmond Boaći, asistent i dvostruki strelac za Crvenu zvezdu u pobedi nad ekipom Čukaričkog u derbiju kola odigranom na Banovom brdu.

Šesto prolećno kolo donelo je veliki broj izuzetno zanimljivih i neizvesnih mečeva u kojima su odlučivale nijanse, a samo je ekipa Partizana na svom stadionu zabeležila ubedljiv trijumf nad ekipom gradskog rivala Voždovca. Najuzbudljivije je bilo na Banovom brdu, u derbi susretu ovog kola, gde je ekipa Čukaričkog dočekala lidera šampionata, ekipu Crvene zvezde. Publika je mogla da uživa u prelepom ambijentu, fantastičnoj igri oba tima, velikoj borbi i velikom broju golova. Crveno-beli su uspeli da zabeleže pobedu, a rezultat je bio 3:4(1:2). Najzaslužniji za to bio je napadač Crvene zvezde Ričmond Boaći koji je postigao dva pogotka i zabeležio jednu asistenciju. On je pružio sjajnu igru, u svakom trenutku bio je na pravom mestu i na muke stavljao odbranu domaćeg tima, a u ključnim trenucima pokazao je smirenost i preciznost koja je njegovom timu donela veoma važna tri boda. Sjajnu partiju pružio je i napadač Partizana Uroš Đurđević, ali s obzirom na težinu i važnost meča odlučili smo se da epitet igrača kola dodelimo napadaču iz Gane.

Ekipa Crvene zvezde je bolje ’’otvorila’’ ovu utakmicu i već u 8.minutu stigla do prednosti. Gelor Kanga je sa svoje polovine uputio ’’dugu loptu’’ ka Ričmondu Boaćiju, a ovaj je na majstorski način primirio loptu i poslao je iza leđa golmana ’’brđana’’ Nikole Petrića. Veoma brzo, već u 16.minutu susreta, inicijativa gostiju je dovela do dva gola prednosti. Nakon jednog kontranapada Mičel Donald je oboren u šesnaestercu domaćina, a siguran izvođač ’’najstrože kazne’’ bio je kapiten Aleksandar Luković. Sredinom prvog dela igre domaći tim je zaigrao nešto bolje, a to je donelo rezultat u samom finišu ovog perioda kada je nakon prekršaja Dušana Anđelkovića nad Petrom Bojićem sudija Milorad Mažić pokazao na ’’belu tačku’’. Siguran u realizaciji bio je napadač ’’brđana’’ Ognjen Ožegović koji je uspeo da smanji prednost gostiju. Drugo poluvreme donelo je još više uzbuđenja, a prvo je viđeno već u 47.minutu kada su fudbaleri Čukaričkog uspeli da stignu do izjednačenja. Nakon jedne akcije po levoj strani Darka Zorić je uputio udarac ka golu koji je zaustavio golman gostiju Filip Manojlović, a loptu koja mu se vratila zatim je uputio ka Asmiru Kajeviću koji je sa ivice peterca zatresao mrežu gola Crvene zvezde. Do novog vođstva gosti su stigli veoma brzo, već u 54.minutu susreta. Marko Petković je sjajno prošao po desnoj strani, uputio loptu u peterac domaćeg tima, a napadač crveno-belih Ričmond Boaći se kao i tokom čitavog susreta nalazio na ’’pravom mestu’’ i neometan poslao loptu u mrežu ’’brđana’’. Domaćini se nisu predavali, pa su u 67.minutu susreta uspeli da stignu do novog izjednačenja. Rezervista Saša Jovanović je prošao po levoj strani, uputio dobar centaršut ka Aleksandru Jevtiću, a ovaj je fantastičnim udarcem uspeo da savlada golmana gostiju Filipa Manojlovića. Mogli su ’’brđani’’ i do potpunog preokreta, Ožegović i Jevtić nisu bili dovoljno koncentrisani u prilici koja im se ukazala, a onda su gosti svoju stvorili i iskoristili i stigli do sva tri boda. Igrao se 83.minut kada je rezervista Mihailo Ristić uputio dobar centaršut sa leve strane ka Ričmondu Boaćiju, ovaj je sjajno prihvatio loptu, zagradio se, a onda pravovremeno asistirao Dušanu Anđelkoviću koji je sa ivice peterca loptu ’’zakucao’’ u mrežu domaćeg tima.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Ričmond Boaći (24) je rođen u Akri (Gana), igra na poziciji centralnog napadača, a seniorsku karijeru je započeo u italijanskoj Đenovi. Tokom karijere je nastupao i za Sasuolo, Juventus, španski Elče, Atalantu, holandsku Rodu i italijanskog drugoligaša Latinu odakle je tokom zimskog prelaznog roka i stigao u Beograd. Od starta prolećnog dela sezone zabeležio je šest nastupa za Crvenu zvezdu, postigao pet pogodaka i dva puta asistirao svojim saigračima. Za mlađe reprezentativne selekcije svoje zemlje (U20) zabeležio je 6 nastupa i postigao 2 pogotka, dok je za najjaču selekciju debitovao 2012.godine i zabeležio 10 nastupa uz 4 postignuta pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ove utakmice: