Jedan od najzanimljivijih mečeva 27.kola Super lige Srbije igra se u subotu u Humskoj gde domaći Partizan dočekuje gradskog rivala, ekipu Voždovca. Tradicija ne ide na ruku ’’zmajevima’’ koji dugo nisu uspeli da savladaju ekipu Partizana, a da li će to uspeti ovoga puta biće izuzetno zanimljivo ispratiti ovog vikenda.

Crno-beli se nalaze u odličnoj formi, a na startu prolećne polusezone ostvarili su četiri pobede i jedan remi. U prethodnom kolu slavili su na gostovanju u Lučanima u duelu sa ekipom Mladosti rezultatom 0:2. Trenutno zauzimaju 2.mesto na superligaškoj tabeli sa 61 osvojenim bodom, šest manje od prvoplasirane Crvene zvezde. Ekipa Voždovca je prolećnu polusezonu započela porazom i remijem, da bi potom vezali tri uzastopne pobede. U prethodnom kolu na svom terenu su slavili u duelu sa ekipom OFK Bačka rezultatom 4:0. Trenutno zauzimaju 7.mesto na superligaškoj tabeli sa 37 osvojenih bodova, jednim manje od šestoplasirane Mladosti.

Današnji rivali su već sastajali tokom aktuelne sezone, a crno-beli su gao gosti slavili rezultatom 0:3(0:1). Strelci su na ovom susretu bili Leonardo da Silva, Bojan Ostojić i Everton Luiz. Ako posmatramo rezultate prethodnih 13 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2005-2016) ekipa Partizana je bila daleko uspešnija sa 11 pobeda, uz jedan remi i jedan poraz. Jedini trijumf ’’zmajevi’’ su ostvarli u njihovom prvom susretu sa crno-belima, u sezoni  2005/06, a rezultat je u Humskoj bio 2:3. Zanimljivo je da su ’’zmajevi’’ i jedini remi izborili na stadionu Partizana, u sezoni 2014/15, a rezultat je tada bio 3:3.

U taboru domaćina vlada odlična atmosfera, pre svega zbog dugotrajne serije odličnih rezultata, a cilj je da ona potraje do kraja preliminarne faze i da se sa što boljim bodobnim saldom započne borba u plej-ofu. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Marko Nikolić koji je istakao da je zadovoljan nastupima i rezultatima svog tima u prolećnom delu sezone:

’’Zadovoljan sam kako smo počeli drugi deo sezone i što ovoliko drugo traje naša serija. Objektivno, bilo bi čudno da nije tako posle niza od 22 utakmice bez poraza, a veće zadovoljstvo bilo bi da smo slavili u derbiju. Nadam se da ćemo i protiv Voždovca nastaviti u tom tempu. Radujem se što ćemo opet imati priliku da izađemo na jedini pravi teren u Srbiji i što će oba tima imati priliku da prikažu tehnički dobru i kvalitetnu igru. Zmajevi su u dobroj seriji rezultata, igraju jako dobro, ali s obzirom na to da mogu da osetim moj tim, jer provodim mnogo vremena s njima, motivacija postoji i s pravim pristupom moraju da naprave još jedan dobar rezultat, još jednu pobedu.’’

Gosti u ovaj meč ulaze potpuno rasterećeno, nakon tri vezane pobede u šampionatu, jer ovaj meč svakako nije od onih koji se moraju dobiti. Ipak motivacija je na najvišem nivou, jer nije mala stvar prekinuti seriju odličnih rezultata crno-belih. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Ilija Stolica koji je istakao da meč sa Partizanom dolazi u najboljem mogućem trenutku:

’’Posle niza dobrih rezultata, trenutno smo na poziciji koja vodi u plej-of, što je i naš ovosezonski cilj. Može se zato reći da utakmica sa Partizanom dolazi u dobrom trenutku. Atmosfera je baš kakva bi i trebalo da bude, radujemo se kvalitetnom meču. Suvišno je trošiti reči o ekipi nepobedivoj na poslednje 22 utakmice. Bez obzira na prvenstvo i trenutak, taj podatak je fantastičan. Osim toga, nabrajanju individualnih kvaliteta Partizanovih igrača teško da bi bilo kraja, jer o njegovoj snazi dovoljno govori i to ko sedi na klupi. Domaćin je u svakom smislu favorit. Činjenica da smo u dobroj formi garantuje sjajnu igru u kojoj želimo da opravdamo rezultate iza nas, ali i da publici pokažemo ideju i stil. Iako će protivnik u nekim situacijama nesumnjivo da nas primora na trenutno prilagođavanje priprema za meč neće biti specifična u odnosu na ostale. Ko god da je rival mi želimo da se nadigravamo.’’

Ulaznice za ovaj susret na dan njegovog odigravanja mogu se kupiti samo na blagajnama stadiona u periodu od 10:00 časova pa sve do početka utakmice. Cene ulaznica su: Jug – 200,00 dinara, Istok/Zapad – 400,00 dinara i Lože – 3.000,00 dinara. Sezonske ulaznice važe za ovaj susret.

Meč 27.kola Super lige Srbije između Partizana i Voždovca igra se danas, u subotu 18.marta 2017.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović