Prvi meč 27.kola Super lige Srbije igra se u petak u Novom Pazaru gde istoimeni superligaš dočekuje goste iz Surdulice, ekipu Radnika. Biće ovo pravi ’’derbi začelja’’, jer oba tima vode veliku borbu za opstanak u elitnom rangu, pa treba očekivati odličnu utakmicu.

Ekipa Novog Pazara je u prvih pet prolećnih kola zabeležila jednu pobedu, uz dva remija i dva poraza. U prethodnom kolu su izborili remi na Čairu u duelu sa ekipom niškog Radničkog, a rezultat je bio 2:2. Trenutno zauzimaju poslednje 16.mesto na superligaškoj tabeli sa samo 17 osvojenih bodova, jednim manje od ekipe Borca i četiri manje od narednog rivala Radnika. Surduličani su prolećnu polusezonu započeli remijem, da bi potom vezali četiri poraza. U prethodnom kolu poraženi su u Kruševcu od ekipe Napretka rezultatom 2:1. Ekipa Radnika se trenutno nalazi na 14.mestu na tabeli sa 21 osvojenim bodom, tri manje od ekipe OFK Bačka koja se nalazi na 13.mestu.

Današnji rivali su tokom aktuelne sezone već odigrali jedan međusobni susret, a Surduličani su na svom stadionu slavili rezultatom 3:1(2:1). Strelci za domaći tim bili su Nikola Radović, Miloš Milovanović i Stefan Nikolić, dok je jedini pogodak za ekipu Novog Pazara koja je dugo igrala sa igračem manje postigao baš ’’pocrveneli’’ Enver Alivodić . Preostala dva međusobna susreta u domaćim takmičenjima odigrana su tokom prethodne superligaške sezone, a oba su završena pobedama ekipa koje su bile domaćini.

U taboru domaćina svi su svesni da je ovaj meč možda i prekretnica u borbi za ’’bekstvo’’ sa dna tabele, kao i za stvaranje pozitivne atmosfere u timu. O tome je u izjavi za medije datoj uoči ovog susreta govorio i vezni fudbaler novopazarskog superligaša Luka Sinđić koji je istakao da je njegovoj ekipi neophodna podrška navijača:

’’Očekuje nas mnogo bitan meč, bilo bi dobro da osvojimo tri boda i izvučemo se sa začelja tabele. Pozivam sve navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže, to bi nam mnogo značilo. Mnogo je novih igrača, vremenom se sve bolje poznajemo. Trener Vučićević dobro nas je uklopio, očekuje od nas da se borimo i da sutra pobedimo.’’

Prvotimac Novog Pazara se potom osvrnuo na meč prethodnog kola kada je njegov tim uspeo da ostane neporažen na teškom gostovanju u Nišu istakavši da su njegovi saigrači i on verovali u pozitivan rezultat:

’’Verovali smo da nećemo izgubiti, verovali smo u tim. Izašli smo na teren baš kako treba i uzeli bod. Mogli smo i do celog plena, ali kod izjednačenja Radničkog u finišu najpre ja nisam izblokirao, a onda je pogrešio Aleksandar Tasić.’’

On je potom naglasio da je njegova ekipa najopasnija iz prekida, ali i da veruje da će na predstojećem susretu biti i golova iz igre:

’’Možda će i ovog puta odlučiti neki prekid, ali verujem da će biti i golova iz igre.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa željom da ostvare važnu pobedu i tako izađu iz rezultatske krize u kojoj se evidentno nalaze. O tome je na redvnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i prvi pomoćnik u stručnom štabu surduličkog superligaša Nikola Stanković koji je istakao da tek dolazi vreme realizacije planiranog i boljih rezultata:

’’Ono što moramo uraditi u ovom trenutku jeste to da trebamo dosadašnje rezultate ostaviti iza nas. Neminovno je da smo imali četiri utakmice sa porazom, osim boda sa ekipom iz Lučana. Ono što nam u ovom trenutku daje nadu za uspešan nastavak takmičenja jeste slika iz drugog poluvremena poslednje utakmice protiv ekipe Napretka prošlog vikenda u Kruševcu. Tu smo imali dosta šansi i baš tada smo pokušali da uradimo ono što smo i  priželjkivali od početka ovog dela prvenstva. Nadam se da je ekipa spremna, odrađeni treninzi i razgovor sa ekipom daju nadu da možemo nešto da uradimo, i nadamo se sutrašnjem dobrom rezultatu. Tri boda bi nam značila u velikoj meri u ovom trenutku, pogotovu psihološki, jer u svakoj utakmici čekamo da se podignemo i krenemo uzlaznom putanjom. Nakon ove utakmice uslediće i kraća pauza koja će nam takođe dobro doći za predstojeće tri utakmice, pa verujem da bi pobeda u ovom kolu doprinela mnogo na psihološkom planu kod igrača, kako bi opstanak  izborili što je bolje moguće.’’

Prvi pomoćnik šefa stručnog štaba Bratislava Živkovića istakao je potom da će u konkurenciji za tim biti svi igrači, osim ’’požutelog’’ Pejčića koji neće imati pravo nastupa.

Meč 27.kola Super lige Srbije između Novog Pazara i Radnika igra se danas, u petak 17.marta 2017.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: fknovipazar.rs