Ovog vikenda na programu su svi mečevi 27.kola preliminarne faze takmičenja u okviru Super lige Srbije u sezoni 2016/17. Bićete u prilici da pratite direktan televizijski prenos čak četiri izuzetno zanimljiva susreta, i to: Novi Pazar - Radnik, Spartak Ždrepčeva krv – Borac, Partizan – Voždovac i Čukarički – Crvena zvezda.

NOVI PAZAR – RADNIK (petak 17.mart, 17:00 časova, TV Arena sport 1)

Prvi meč 27.kola Super lige Srbije igra se u petak u Novom Pazaru gde istoimeni superligaš dočekuje goste iz Surdulice, ekipu Radnika. Biće ovo pravi ’’derbi začelja’’, jer oba tima vode veliku borbu za opstanak u elitnom rangu, pa treba očekivati odličnu utakmicu. Ekipa Novog Pazara je u prvih pet prolećnih kola zabeležila jednu pobedu, uz dva remija i dva poraza. U prethodnom kolu su izborili remi na Čairu u duelu sa ekipom niškog Radničkog, a rezultat je bio 2:2. Trenutno zauzimaju poslednje 16.mesto na superligaškoj tabeli sa samo 17 osvojenih bodova, jednim manje od ekipe Borca i četiri manje od narednog rivala Radnika. Surduličani su prolećnu polusezonu započeli remijem, da bi potom vezali četiri poraza. U prethodnom kolu poraženi su u Kruševcu od ekipe Napretka rezultatom 2:1. Ekipa Radnika se trenutno nalazi na 14.mestu na tabeli sa 21 osvojenim bodom, tri manje od ekipe OFK Bačka koja se nalazi na 13.mestu. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport sa početkom u 17:00 časova.

SPARTAK ŽDREPČEVA KRV – BORAC (subota 18.mart, 14:00 časova, RTV 1)

U subotu se u okviru 27.kola Super lige Srbije na gradskom stadionu u Subotici sastaju domaći Spartak i gosti iz Čačka, ekipa Borca. Važnost ovog susreta za oba tima garantuje nam da ćemo biti u prilici da pratimo veliku borbu i dobar fudbal. Ekipa Spartaka je u prvih pet prolećnih kola igrala dosta promenjivo i ispod očekivanog nivoa, pa su uz tri poraza ostvarili samo jednu pobedu i jedan remi. U prethodnom kolu pretrpeli su poraz na Banjici od ekipe Rada rezultatom 0:2. Subotičani trenutno zauzimaju 9.mesto na superligaškoj tabeli sa 34 osvojena boda, dva manje od osmoplasiranog Javor Matisa. Ekipa Borca je prolećnu polusezonu započela pobedom, da bi potom ’’zebre’’ vezale četiri poraza. U prethodnom kolu pretrpeli su na svom stadionu poraz u duelu sa ekipom Čukaričkog rezultatom 2:3. Trenutno zauzimaju pretposlednje 15.mesto na superligaškoj tabeli sa samo 18 osvojenih bodova, jednim više od poslednjeplasiranog Novog Pazara i tri manje od prvog tima ’’iznad crte’’, ekipe Radnika. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prom programu Radio-televizije Vojvodine sa početkom u 14:00 časova.

PARTIZAN – VOŽDOVAC (subota 18.mart, 17:00 časova, TV Arena sport 1)

Jedan od najzanimljivijih mečeva 27.kola Super lige Srbije igra se u subotu u Humskoj gde domaći Partizan dočekuje gradskog rivala, ekipu Voždovca. Tradicija ne ide na ruku ’’zmajevima’’ koji dugo nisu uspeli da savladaju ekipu Partizana, a da li će to uspeti ovoga puta biće izuzetno zanimljivo ispratiti ovog vikenda. Crno-beli se nalaze u odličnoj formi, a na startu prolećne polusezone ostvarili su četiri pobede i jedan remi. U prethodnom kolu slavili su na gostovanju u Lučanima u duelu sa ekipom Mladosti rezultatom 0:2. Trenutno zauzimaju 2.mesto na superligaškoj tabeli sa 61 osvojenim bodom, šest manje od prvoplasirane Crvene zvezde. Ekipa Voždovca je prolećnu polusezonu započela porazom i remijem, da bi potom vezali tri uzastopne pobede. U prethodnom kolu na svom terenu su slavili u duelu sa ekipom OFK Bačka rezultatom 4:0. Trenutno zauzimaju 7.mesto na superligaškoj tabeli sa 37 osvojenih bodova, jednim manje od šestoplasirane Mladosti. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport sa početkom u 17:00 časova.

ČUKARIČKI – CRVENA ZVEZDA (nedelja 19.mart, 15:00 časova, TV Arena sport 1)

Derbi meč 27.kola Super lige Srbije igra se u nedelju na Banovom brdu gde domaći Čukarički dočekuje lidera šampionata, ekipu Crvene zvezde. Mečevi ovih timova poslednjih godina sa pravom nose epitet ’’derbija’’, ne samo zbog igračkih kvaliteta, već i zbog kvalitetnog fudbala koji se može gledati. Ekipa Čukaričkog je odlično otvorila prolećnu polusezonu sa četiri pobede i jednim remijem, a u prethodnom kolu ’’brđani’’ su na gostovanju savladali čačanski Borac rezultatom 2:3. Trenutno zauzimaju 10.mesto na superligaškoj tabeli sa 33 osvojena boda, jednim manje od devetoplasiranog Spartaka i tri manje od osmoplasiranog Javor Matisa. Ekipa Crvene zvezde je u prvih pet prolećnih kola imala identičan učinak sa četiri pobede, uz jedan remi. U prethodnom kolu crveno-beli su na svom terenu savladali ekipu Javor Matisa rezultatom 3:0. Trenutno se nalaze na 1.mestu superligaške tabele sa 67 osvojenih bodova, šest više od drugoplasiranog Partizana. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport sa početkom u 15:00 časova.