Najbolji igrač 26.kola Super lige Srbije u sezoni 2016/17 prema izboru redakcije je Petar Bojić, dvostruki strelac u preokretu i pobedi ekipe Čukaričkog na gostovanju u Čačku.

Peto prolećno kolo donelo je izuzetno efikasnu igru sa puno postignutih golova, bilo ih je čak 26, a favoriti su ovoga puta relativno lako stigli do pobeda. Trka za plasman u plej-of još uvek je jednako neizvesna, pa treba očekivati da uzbuđenja potraju sve do poslednjeg kola preliminarne faze. Jedan od najzanimljivijih mečeva odigran je u Čačku gde je ekipa Borca dočekala ’’probuđeni’’ beogradski Čukarički, a gosti su slavili nakon preokreta rezultatom 2:3(2:1). Najzaslužniji za pobedu ’’brđana’’ bio je raspoloženi Petar Bojić koji je pružio odličnu partiju i sa dva postignuta pogotka u potpunosti preokrenuo rezultat i svojoj ekipi doneo veoma važna tri boda. Ekipa Čukaričkog se novom pobedom u potpunosti približila ostvarenju glavnog ovosezonskog cilja, a to je plasman u plej-of fazu šampionata i pokušaj da se stigne do 4.mesta na tabeli koje vodi u Evropu. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru za najboljeg igrača ovog prvenstvenog kola.

Ekipa Borca je dobro ’’otvorila’’ utakmicu i pogotkom u ranoj fazi, već u 3.minutu susreta, stigla do prednosti. Brzu akciju domaćeg tima započeo je Tiago Galvao koji je sjajno uposlio Lazara Jovanovića, a ovaj je pored golmana Nikole Petrića loptu poslao u mrežu ’’brđana’’. Nije se dugo čekalo na izjednačenje, a strelac za gostujući tim u 23.minutu bio je Nemanja Obradović. Akciju su započeli Aleksandar Jevtić i Asmir Kajević, a Obradović se ubacio iz drugog plana, iskoristio pravovremeno dodavanje i udarcem sa leve strane ubacio loptu u mrežu gola golmana Saše Mišića. Ipak, domaćini su do kraja prvog dela igre uspeli da stignu do nove prednosti, i to već u 29.minutu susreta. Boris Živanović je sa desne strane uputio loptu ka Tiagu Galvau koji se nalazio ispred kaznenog prostora, a ovaj se na sjajan način oslobodio dvojice čuvara i preciznim udarcem sa nekih četrnaest metara matirao golmana gostiju. Drugo poluvreme donelo je rasplet i veliki preokret, a u glavnoj ulozi bio je izuzetno raspoloženi Petar Bojić. On je najpre u 62.minutu susreta, nakon prekida koji je izveo Asmir Kajević, sjajno primio loptu i majstorskim udarcem matirao golmana Sašu Mišića, da bi u 78.minutu postavio i konačan rezultat ove utakmice. Ognjen Ožegović je bio izuzetno uporan i snalažljiv tokom prodora po levoj strani, a onda je odlično uposlio Petra Bojića koji je još bolje prevario golmana domaćeg tima i poslao loptu u mrežu za konačnih 2:3 za ’’brđane’’.


FOTO: fkcukaricki.rs

Petar Bojić (25) rođen je u Užicu, igra na poziciji krilnog napadača, a u mlađim kategorijama branio je boje užičke Slobode i Sloge iz Požege. Tokom seniorske karijere nastupao je za Mladost iz Lučana i Napredak odakle je i stigao na Banovo brdo. U ekipi Čukaričkog je od januara 2014.godine, a zbog teške povrede koju je doživeo pre gotovo godinu dana u susretu sa Partizanom dugo nije nastupao. Tokom jesenje polusezone zaigrao je tek u njenom finišu, tri puta je ulazio sa klupe, da bi od starta prolećnog dela šampionata zauzeo mesto u startnoj postavi ’’brđana’’ i odigrao svih pet susreta.

Pogledajte video izveštaj sa ove utakmice: