U nedelju i ponedeljak na programu su svi mečevi 26.kola preliminarne faze takmičenja u okviru Super lige Srbije u sezoni 2016/17. Bićete u prilici da pratite direktan televizijski prenos tri izuzetno zanimljiva susreta, i to: Mladost – Partizan, Crvena zvezda – Javor Matis i Metalac – Vojvodina.

MLADOST – PARTIZAN (nedelja 12.mart, 13:00 časova, TV Arena sport 1)

Derbi meč 26.kola Super lige Srbije igra se u nedelju u Lučanima gde domaća Mladost dočekuje beogradski Partizan. Tradicija i kvalitet su na strani gostiju, pa će biti zanimljivo videti da li će domaćini uspeti da naprave iznenađenje. Ekipa Mladosti je prolećnu polusezonu započela pobedom na svom stadionu nad ekipom Radničkog (1:0) i remijem na gostovanju u Surdulici (1:1), da bi potom usledili porazi od ekipe Novog Pazara na svom terenu (0:1) i OFK Bačka na gostovanju u Bačkoj Palanci (0:1). Lučanci trenutno zauzimaju 5.mesto na superligaškoj tabeli sa 38 osvojenih bodova. Ekipa Partizana je prolećni deo šampionata započela sa dve pobede, bez velikih problema savladane su ekipe Rada na Banjici (1:0) i Borca u Humskoj (2:1), da bi potom crno-beli remizirali sa ekipom Crvene zvezde (1:1) i u prethodnom kolu na svom terenu  savladali ekipu Metalca. Beograđani su na svom kontu sakupili 58 bodova, četiri više od trećeplasirane Vojvodine i šest manje od prvoplasirane Crvene zvezde. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport sa početkom u 13:00 časova.

CRVENA ZVEZDA – JAVOR MATIS (nedelja 12.mart, 17:00 časova, TV Arena sport 1)

Izuzetno zanimljiv meč igra se u nedelju na stadionu ’’Rajko Mitić’’ gde lider šampionata, ekipa Crvene zvezde, u okviru 26.kola dočekuje ekipu Javor Matisa iz Ivanjice. Dueli ovih timova uvek su bili kvalitetni i uzbudljivi, a važnost ovog susreta daje garanciju da će tako biti i ovog puta. Crveno-beli su prolećnu polusezonu započeli pobedama nad ekipama Novog Pazara u Beogradu (2:0) i OFK Bačka u Bačkoj Palanci (3:0), potom su remizirali sa ekipom Partizana u 153.večitom derbiju (1:1), da bi u prethodnom kolu nakon velikog preokreta slavili u duelu sa Vojvodinom u Novom Sadu (3:2). Ekipa Crvene zvezde se nalazi na 1.mestu superligaške tabele sa 64 osvojena boda, šest više od drugoplasiranog Partizana i deset više od novosadske Vojvodine. Ivanjičani su prolećni deo sezone započeli sa dva poraza u duelima sa ekipama Čukaričkog u Beogradu (1:2) i Spartaka u Subotici (2:3), potom su remizirali sa ekipom Rada u Beogradu (1:1), da bi u prethodnom kolu konačno zabeležili pobedu u duelu sa ekipom Borca na svom terenu (2:0). Ekipa Javora trenutno zauzima 7.mesto na superligaškoj tabeli sa 36 osvojenih bodova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport sa početkom u 17:00 časova.

METALAC – VOJVODINA (ponedeljak 13.mart, 16:30 časova, TV Arena sport 1)

Poslednji meč  26.kola Super lige Srbije igra se u ponedeljak u Gornjem Milanovcu gde domaći Metalac dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Biće interesantno videti kako će porazi oba tima u prethodnom kolu šampionata uticati na igrače u susretu koji ima veliki značaj. Ekipa Metalca je u prvom prolećnom susretu odigrala nerešenu u Novom Pazaru (0:0), zatim su na svom terenu slavili u duelu sa ekipom Radnika (3:1), da bi potom pretrpeli poraze od ekipe OFK Bačka na svom terenu (0:1) i u prethodnom kolu od ekipe Partizana na gostovanju u Beogradu (0:3). Milanovčani sa 26 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 11.mesto na superligaškoj tabeli. Novosadski tim je u prva tri prolećna prvenstvena kola imao stopostotan učinak, a redom su savladani Spartak u Subotici (4:1), Rad u Novom Sadu (3:2) i Borac u Čačku (1:0). Ipak, seriju je prekinula Crvena zvezda koja je u prethodnom kolu u Novom Sadu slavila nakon velikog preokreta (2:3). Ekipa Vojvodine trenutno zauzima 3.mesto na superligaškoj tabeli sa 54 osvojena boda,četiri manje od drugoplasiranog Partizana i deset manje od prvoplasirane Crvene zvezde. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport sa početkom u 16:30 časova.