Jedan od najzanimljivijih mečeva 25.kola Super lige Srbije igra se u Humskoj gde domaći Partizan dočekuje goste iz Gornjeg Milanovca, ekipu Metalca. Biće zanimljivo videti da li će velika borba u 153.večitom derbiju ostaviti traga na pulene Marka Nikolića koji u ovaj susret ulaze kao apsolutni favoriti.

Ekipa Partizana je prolećni deo šampionata započela sa dve pobede, bez velikih problema savladane su ekipe Rada na Banjici (1:0) i Borca u Humskoj (2:1), da bi u prethodnom kolu crno-beli remizirali sa ekipom Crvene zvezde u 153.večitom derbiju (1:1). Beograđani su na svom kontu sakupili 55 bodova, jedan više od trećeplasirane Vojvodine i šest manje od prvoplasirane Crvene zvezde. Ekipa Metalca je u prvom prolećnom susretu odigrala nerešenu u Novom Pazaru (0:0), zatim su na svom terenu slavili u duelu sa ekipom Radnika (3:1), da bi u prethodnom kolu kao domaćini pretrpeli poraz od ekipe OFK Bačka (0:1). Milanovčani sa 26 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 11.mesto na superligaškoj tabeli.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a crno-beli su u Gornjem Milanovcu slavili rezultatom 0:1(0:0). Jedini pogodak za goste postigao je Leonardo da Silva sredinom drugog dela igre. Ako posmatramo rezultate prethodnih 11 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2009-2016) ekipa Partizana je bila daleko uspešnija sa devet pobeda, uz jedan poraz i jedan remi. Jedinu pobedu Milanovčani su ostvarili u sezoni 2015/16 kada su na svom terenu slavili rezultatom 1:0.

Domaćini u ovaj meč ulaze sa željom da nastave dug niz odličnih rezultata i sa nova tri boda održe korak u trci za osvajanje šampionske titule. Svesni su da to neće biti nimalo lako nakon izuzetno napornog derbija odigranog pre samo nekoliko dana. O tome je na vanrednoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Marko Nikolić koji je istakao da je ekipa Metalca bila jedan od ''najtvrđih'' rivala tokom jesenje polusezone:

’’Utakmica protiv Metalca je vrlo opasna za nas. Dolazi samo četiri dana posle derbija, pa je možda i najvažnija u nastavku sezone. Mislim da je ovo najteža, a ujedno i najvažnija utakmica za nas. Koliko će biti teška zavisiće od našeg pristupa igri. Metalac je ekipa protiv koje smo odigrali možda i najtežu utakmicu u jesenjem delu sezone. To je bila jako neprijatna utakmica za nas, jer su se tada odlučili da igraju sa pet igrača u zadnjoj liniji, dosta su nas namučili. To je ekipa koja igra jako tvrdo i na mali broj golova sve utakmice, i kada pobeđuju i kada gube, što govori o njihovoj disciplini. Metalac će sigurno biti vanredno motivisan protiv nas, jer se bori za ulazak u plej-of. Ali, ponoviću se, rizikujući da budem dosadan, niko ne sme da želi više pobedu od igrača Partizana.’’

Trener Nikolić je potom govorio o trenutnoj kadrovskoj situaciji naglasivši da u duelu sa Milanovčanima neće moći da računa na Alena Stevanovića koji se povredio u susretu sa Crvenom zvezdom, kao i da ćemožda biti još nekih promena u timu.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

U taboru gostiju raspoloženje je pokvario neočekivani poraz od ekipe OFK Bačka u prethodnom kolu, a svi su svesni da je predstojeći duel daleko teži zadatak. O tome je u izjavi za medije pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba milanovačkog superligaša Nenad Vanić koji je istakao da će njegovi igrači i pored razlike u kvalitetu pokušati da maksimalnim zalaganjem izbore povoljan rezultat:

’’Neočekivano smo poraženi od Bačke, a jako je teško da tražimo bodove na stadionu Partizana. ne idemo ipak u Beograd na izlet. Igraćemo do granice naših mogućnosti i videćemo da li će to biti dovoljno za povoljan rezultat. Nećemo isključivo da se branimo, već ćemo pokušati da ugrozimo crno-bele koliko god je to moguće. Parni valjak u svojim redovima ima jako kvalitetne pojedince, a najveća opasnost će nam pretiti od Leonarda i Đurđevića, strelaca 24 gola u prvenstvu.’’

Izjavu za medije dao je i kapiten milanovačkog tima Stefan Panić koji je istakao da u ovom sistemu takmičenja svaki bod mnogo znači:

’’Partizan se trenutno nalazi u odličnoj formi. Pokušaćemo ipak da napravimo iznenađenje. Svaki bod u ovom sistemu takmičenja nam mnogo znači. Daćemo sve od sebe da ostavimo što bolji utisak.’’

Njegov kolega, golman milanovačkog tima Nemanja Belić, istakao je u svojoj izjavi za medije da će njegov tim pružiti odvažnu igru:

’’Odvažnom igrom nastojaćemo da dođemo do povoljnog ishoda. Motiv više biće nam prisustvo većeg broja pripadnica lepšeg pola na njihov praznik 8.mart.’’

Meč 25.kola Super lige Srbije između Partizana i Metalca igra se danas, u sredu 08.marta 2017.godine, sa početkom u 15:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović