Najbolji igrač 24.kola Super lige Srbije u sezoni 2016/17 prema izboru redakcije je Saša Stojanović, dvostruki strelac u velikom preokretu ekipe Radničkog na gostovanju kruševačkom Napretku.

Treće prolećno kolo donelo je još jedan uzbudljiv ’’večiti derbi’’, mnogo zanimljivih rezultata na ostalim terenima, a veliki broj bodova ovoga puta odneli su gosti. Sve je izvesnije i da će se trka za plasman u plej-of voditi do poslednjeg kola regularnog dela sezone. Najzanimljiviji meč bio je onaj u Kruševcu gde je domaći Napredak dočekao starog i uvek neugodnog rivala, ekipu niškog Radničkog. Nišlije su nakon velikog preokreta slavile rezultatom 1:2(1:0) i kući odnele sva tri boda, a najzaslužniji za to bio je iskusni Saša Stojanović, popularni ''Caki''. On je sa dve bravure pokazao koliki je majstor ove igre, a golovi koje je postigao još dugo će se prepričavati među pristalicama oba tima. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru za najboljeg igrača ovog prvenstvenog kola.

Tokom prvog dela utakmice Kruševljani su bili mnogo konkretniji i opasniji rival, a plod odlične igre bio je i pogodak koji je u 20.minutu postigao Ibrahima Ndiaje. Slobodan Urošević je prošao po levoj strani, uputio sjajan centaršut, a Senegalac preciznim udarcem glavom loptu šalje iza leđa golmana Vladimira Bajića. Drugo poluvreme donelo je potpuno drugačiji pristup Nišlija i brz preokret u režiji velemajstora Saše Stojanovića. Igrao se 46.minut kada je nakon kornera koji je izveo Riota Noma iskusni Stojanović  na ivici peterca ’’uhvatio makazice’’ i poslao loptu u mrežu pored nemoćnog golmana gostiju Nikole Petrovića. Samo par minuta kasnije, u 50.minutu susreta, viđen je i drugi pogodak Nišlija. Nakon duge lopte upućene iz zadnje linije gostujućeg tima akciju su započeli Nemanja Kojić i Riota Noma, lopta je stigla na levu stranu do raspoloženoj Saše Stojanovića, a ovaj je pravim ’’slalomom’’ prošao petoricu igrača i golmana kruševačkog tima i doveo svoj tim u vodstvo. Do kraja susreta bilo je nekoliko prilika na obe strane, Nišlije su čak promašile i jedanaesterac, ali nije bilo promene rezultata.


FOTO: fkradnickinis.rs

Saša Stojanović (34) je rođen u Nišu, igra na poziciji centralnog veznog igrača, a karijeru je započeo u mlađim kategorijama niškog Radničkog i holandskog PSV Ajndhovena. Tokom bogate igračke karijere nastupao je i za holandske ekipe Ajndhoven i Rozendal, zatim kiparske ekipe Aris iz Limasola i Etnikos, izraelski Hapoel iz Haife, rumunski Kluž i Crvenu zvezdu, odakle se i vratio u redove niškog superligaša. Tokom aktuelne sezone zabeležio je 20 nastupa u okviru Super lige Srbije, uz šest postignutih pogodaka i tri asistencije, a jedan meč odigrao je i u okviru Kupa Srbije.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: