Predstojećeg vikenda na programu su svi mečevi 24.kola preliminarne faze takmičenja u okviru Super lige Srbije u sezoni 2016/17. Bićete u prilici da pratite direktan televizijski prenos dva izuzetno zanimljiva susreta, meč Borac - Vojvodina i 153.večiti derbi Crvena zvezda - Partizan.

BORAC – VOJVODINA (petak 03.mart, 17:00 časova, TV Arena sport 1)

Prvi meč 24.kola Super lige Srbije igra se u petak u Čačku gde domaći Borac dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Dueli ovih timova uvek su kvalitetni i uzbudljivi, pa nema sumnje da će tako biti i ovog puta. Ekipa Borca je na startu prolećnog dela šampionata na svom terenu zabeležila pobedu u duelu sa ekipom OFK Bačka (1:0), da bi potom pretrpeli poraz u Humskoj u duelu sa ekipom Partizana (1:2). Čačani trenutno zauzimaju 14.mesto na tabeli sa 18 osvojenih bodova. Novosađani su prolećnu polusezonu otvorili sa dve pobede u duelima sa ekipama Spartaka u Subotici (4:1) i Rada na svom terenu (3:2). Trenutno se nalaze na 3.mestu na tabeli sa 51 osvojenim bodom. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport sa početkom u 17:00 časova.

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN (subota 04.mart, 18:00 časova, TV Arena sport 1)

Derbi meč 24.kola Super lige Srbije ujedno je i 153.večiti derbi srpskog fudbala, duel domaće Crvene zvezde i gradskog rivala sa druge strane Topčiderskog brda, ekipe Partizana. Već sedamdeset godina ovi mečevi predstavljaju pravi fudbalski praznik, a ovakva sportska rivalstva mogu se nabrojati na prste jedne ruke, ne samo u evropskim okvirima. Crvena zvezda je prolećni deo šampionata započela sa dve sigurne pobede u duelima sa ekipama Novog Pazara u Beogradu (2:0) i OFK Bačka u Bačkoj Palanci (3:0). Crveno-beli su lideri šampionata sa 60 osvojenih bodova, šest više od narednog rivala Partizana. Ekipa Partizana je takođe startovala sa dve pobede, a bez velikih problema savladane su ekipe Rada na Banjici (1:0) i Borca u Humskoj (2:1). Crno-beli su na svom kontu sakupili 54 boda, tri više od trećeplasirane Vojvodine. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport sa početkom u 18:00 časova, a treba reći da će ova televizija gotovo devet sati programa posvetiti obeležavanju velikog jubileja, 70 godina ''večitog derbija'' srpskog fudbala. Program će početi već u 12:00 časova dokumentarnim serijalom o istorijatu duela Crvene zvezde i Partizana u kome ćete biti u prilici da čujete mnoge zanimljovosti iz ugla aktera ovih mečeva, a potom će uslediti i serija zanimljivih uključenja iz muzeja oba kluba, iz studija u kome će gostovati poznata fudbalska imena, zatim uključenja neposredno sa terena, a na kraju ćete biti u prilici da ispratite i sam meč u kome će snage odmeriti naša dva najtrofejnija kluba.