Danas se u okviru 23.kola Super lige Srbije na Banovom brdu sastaju domaći Čukarički i gosti iz Kruševca, ekipa Napretka. Biće to duel dva izuzetno kvalitetna tima, pa nema sumnje da će posetioci imati priliku da isprate dobru utakmicu.

Ekipa Čukaričkog trenutno zauzima 11.mesto na superligaškoj tabeli sa 23 osvojena boda, a u premijernom prolećnom kolu savladali su nakon preokreta ekipu Javor Matisa rezultatom 2:1. Ekipa Napretka se trenutno nalazi na 5.mestu superligaške tabele sa 36 osvojenih bodova, a u prethodnom kolu podelili su bodove sa ekipom Voždovca nakon meča koji je završen bez postignutih golova.

Dva tima su se već jednom sastajala tokom aktuelne sezone, a bolji je bio domaći Napredak koji je slavio rezultatom 2:1(2:0). Strelci za kruševački tim bili su Slobodan Urošević i Marko Gobeljić, dok je jedini pogodak za ’’brđane’’ postigao Ismael Beko Fofana. Ako posmatramo rezultate prethodnih 17 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2000-2016) ekipa Čukaričkog je bila nešto uspešnija sa osam pobeda, uz šest poraza i tri remija. Kruševljani su u tom periodu samo jednom slavili na Banovom brdu, u sezoni 2008/09, a rezultat je bio 0:1.

Domaćini u ovaj meč ulaze puni samopouzdanja zbog veoma značajne pobede u prvom prolećnom kolu. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj uoči ovog susreta govorio i šef stručnog štaba ’’brđana’’ Nenad Lalatović koji je istakao da je Napredak ’’na papiru’’ favorit, ali da on veruje u pobedu svog tima:

’’Igramo kući i ne priznajemo favorite. Očekuje nas i te kako teža utakmica nego protiv Javora, a o tome najbolje govori igra Napretka od početka sezone. Oni su blagi favoriti na papiru, po bodovima i na tabeli, ali mi favorite ne priznajemo. Mi se ne upravljamo prema protivnicima, imamo svoju filozofiju. Igraćemo uvek isto, napadački. Moji igrači zaslužuju mnogo bolji plasman na tabeli. Respektujemo ekipu Napretka, promenili su trenera, sad je Vuk Rašović koji je radio u Partizanu i Dinamu iz Minska. Verujem u svoj tim, daćemo sve od sebe da obradujemo naše navijače sa nova tri boda.’’

Trener Lalatović se osvrnuo i na planove vezane za sastav tima koji će istrčati na megdan sa Kruševljanima najavivši jednu do dve izmene u odnosu na meč prethodnog kola:

’’Ovde sam nešto više od mesec dana i teško je sve odmah promeniti, ali mi je drago što igrači prihvataju ono što tražim od njih. Raduje me kako je odbrana odigrala prvu utakmicu, znači da smo se popravili i nadam se da ćemo biti još bolji protiv Napretka.’’

U taboru gostiju ovom susretu pristupaju sa puno opreza, jer je jasno da ’’brđani’’ sa novim šefom stručnog štaba pokazuju neku novu energiju, što se jasno videlo i u prethodnom kolu. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj uoči ovog susreta govorio i šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Vuk Rašović koji je istakao da očekuje veliku borbu:

’’Svaka utakmica će biti teška. Čukarički ima novog trenera, neku novu pozitivnu energiju, doveli su dobra pojačanja, a sve su to pokazali u prethodnom kolu. Sigurno je da ćemo biti oprezni i da znamo kakvog protivnika imamo protiv nas. Čukaričkom trebaju bodovi, trebaju i nama, tako da mislim da će biti dobra utakmica i borba do zadnjeg minuta. Ne volim da prognoziram rezultat, bio bih zadovoljan da naša ekipa odradi utakmicu onako kako treba, i kako smo se dogovorili. Bio bih zadovoljan da iz utakmice u utakmicu idemo ka boljoj formi i boljoj igri. To je jedini put koji ja vidim da mi dođemo do onoga što želimo. Ne možemo sa tri boda ili sa bodom sa Banovog brda ostvariti ono što smo zacrtali kao cilj. Mi to moramo da radimo u kontinuitetu, a da bismo radili u kontinuitetu moramo da budemo bolji iz utakmice u utakmicu. Želim da vidim dobru igru, želim da se ponovi zalaganje iz prve utakmice, da pokušamo da ne pravimo greške koje su postojale, pogotovu u organizaciji igre i u završnom pasu i ako to budem video biću izuzetno zadovoljan.’’

Trener kruševačkog tima je govorio i o aktuelnoj kadrovskoj situaciji koja je mnogo bolja nego prethodne nedelje. Ipak, promena će biti jer neće moći da računa na ’’požutelog’’ Miladinovića. U tim se vraća Aleksa Vukanović koji je u prethodnom kolu odradio suspenziju.

Meč 23.kola Super lige Srbije između Čukaričkog i Napretka igra se danas, u subotu 25.februara 2017.godine, sa početkom u 17:00 časova.