Jedan od najzanimljivijih mečeva 23.kola Super lige Srbije igra se u subotu u Humskoj gde domaći Partizan dočekuje ekipu Čačanskog Borca. Biće zanimljivo videti da li će gostujući tim koji se grčevito bori za opstanak u eliti uspeti da ’’namuči’’ crno-bele.

Ekipa Partizana trenutno zauzima 2.mesto na superligaškoj tabeli sa 51 osvojenim bodom, a u prvom prolećnom kolu crno-beli su slavili na Banjici u susretu sa ekipom Rada rezultatom 1:0. Ekipa Borca trenutno zauzima 15.mesto na superligaškoj tabeli sa samo 18 osvojenih bodova, a prolećnu polusezonu započeli su pobedom na svom terenu u duelu sa ekipom OFK Bačka rezultatom 1:0.

Dva tima su tokom aktuelne sezone već odigrala jedan međusobni susret, a crno-beli su u Čačku slavili rezultatom 0:2(0:2). Strelci za ekipu Partizana su tom prilikom bili Nemanja Miletić i Nemanja Mihajlović. Ako posmatramo rezultate prethodna 32 međusobna susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1996-2016), crno-beli su bili daleko uspešniji sa 27 pobeda, uz tri remija i samo dva poraza. Prvi i jedini poraz u Humskoj crno-beli su doživeli u sezoni 2012/13, u okviru Kupa Srbije, a rezultat je tada bio 1:2.

Domaći tim se nalazi u sjajnoj seriji, a svi su svesni važnosti ishoda ovog meča za ukupnu atmosferu pred 153.večiti derbi i nastavak borbe za titulu. Šef stručnog štaba crno-belih Marko Nikolić istakao je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret da rezultati čačanskog Borca u prethodna tri prvenstvena kola pozivaju na oprez i da protivnik ima kvalitet, naročito u ofanzivnoj liniji:

’’U goste nam dolazi Borac iz Čačka, jedna ekipa koja ima jako naglašen kvalitet u ofanzivnom delu tima sa Jovanovićem, Tijagom, Živanovićem, Mihajlovićem. I ono što svi zaboravljaju u pripremi ove utakmice, ekipa koja ima tri vezane pobede i koja je, ako je suditi po rezultatima, u jako dobrom stanju. Kao što se zaboravlja da smo i mi u seriji od osamnaest utakmica, a čini mi se da je i to otišlo negde u drugi plan.’’

Trener Nikolić se potom osvrnuo na trenutnu kadrovsku situaciju, kao i na to kakvu igru očekuje od svog tima:

’’Mi kao što znate imamo određenih administrativnih problema da sastavimo tim. Sa druge strane, ovo je jako dobra prilika za sve one igrače koji će dobiti šansu. Imam jako puno poverenja u svakog od igrača koji će nastupati ovog proleća da će opravdati šansu na najbolji mogući način, jer se naš cilj ne menja protiv koga god da igramo i u kom god sastavu mi izlazili. Očekujem agresivan, motivisan i borben Partizan, koji zna šta želi i koji će tražiti put do nove pobede. Želimo da se igra dopadljivo, lepo i atraktivno. Zavisi od raspoloženja igrača, kvaliteta protivnika, jer nismo sami na terenu. Pobede sa jednim ili pet golova razlike nose do pobede, a pobede vode ka krajnjem cilju. Ovog trenutka je najvažnije da pobeđujemo.’’

Stručni štab Partizana, zbog suspenzija, protiv Borca neće moći da računa na pomoć Uroša Đurđevića i Evertona, dok nekoliko igrača ima problema sa povredama. Očekuje se  da od starta utakmice šansu dobiju Kosović i novajlija Tavamba.

U taboru gostiju vlada veliki optimizam nakon veoma važne pobede zabeležene na startu prolećnog dela šampionata. Šef stručnog štaba čačanskih ’’zebri’’ Mladen Dodić istakao je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret da je duel sa Partizanom veliki izazov za njegov tim i da u Beograd sigurno ne stižu sa ’’belom zastavom’’:

’’Ne treba posebno trošiti reči kome pripada uloga favorita. Partizan je svakako jedan od naša dva najbolja tima i sigurno je da smo pred velikim izazovom. Bez obzira na poziciju na tabeli i neophodnost svakog boda nemamo preterani imperativ pred subotnji duel. To naravno ne znači da sa belom zastavom putujemo u Beograd, jer želimo da se na krilima dobre premijere predstavimo beogradskoj publici na najbolji mogući način. Priželjkujemo iznenađenje, a atmosfera u timu i pozitivna serija od tri uzastopne pobede nam daju za pravo da se nadamo. Što se konkretno rezultata tiče, sve osim poraza bi u ovom trenutku bio veliki uspeh za nas.’’

Novinarima se potom obratio i prvotimac čačanskog tima  Stefan Mihajlović koji je istakao da je Partizan favorit, ali da u našoj ligi nema nepobedivih timova:

’’Pred nama je utakmica za koju se svakako ne treba posebno motivisati. Znamo da je Partizan favorit, ali mislim da u našoj ligi nema nepobedivih. Mi stvarno imamo sjajnu atmosferu u timu i mislim da ćemo to pokazati u subotu. Hrabro, borbeno i disciplinovano ćemo odigrati svih devedeset minuta i mislim da imamo snage i kvaliteta da napravimo iznenađenje.’’

Nije izvesno da će u timu Borca biti Sretenović i Delić koji su zbog povrede preskočili prvi prolećni meč, dok su svi ostali igrači spremni i na raspolaganju stručnom štabu.

Meč 23.kola Super lige Srbije između Partizana i Borca igra se sutra, u subotu 25.februara 2017.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović