Ekipa beogradskog superligaša Voždovca od danas je jača za Nemanju Nikolića, reprezentativca Crne Gore i dojučerašnjeg kapitena izraelskog kluba Hapoel Tel Aviv.

Uprava fudbalskog kluba Voždovac danas je angažovala još jedno veliko pojačanje. Novi igrač ’’zmajeva’’ je Nemanja Nikolić, reprezentativac Crne Gore i dojučerašnji kapiten izraelskog Makabija iz Tel Aviva. On je u Beograd stigao kao slobodan igrač, nakon raskida saradnje sa ovim klubom, a čelnici Voždovca uspešno su priveli kraju pregovore o njegovom dolasku ’’na krov’’. Voždovac su tokom zimskog prelaznog roka već pojačali Nenad Marinković, Ognjen Krasić, Borko Duronjić i Ivan Marković.

U kratkoj izjavi za medije datoj odmah po potpisivanju ugovora Nemanja Nikolić nije krio veliko zadovoljstvo:

’’Svaki igrač voli sređen klub i čistu fudbalsku situaciju, a to Voždovac definitivno ima. Takođe, i nezavisan trener, uz sve to, dodatni je preduslov za dalji napredak i dalji transfer u željenu sredinu.“

Sportski sektor ’’zmajeva’’ Goran Grkinić istakao je da je u pitanju ozbiljno pojačanje i da može napraviti prevagu u borbi sa konkurentima:

’’Čim se pojavila mogućnost da reagujemo, to smo i učinili. U dogovoru sa šefom stručnog štaba Ilijom Stolicom doveli smo igrača koji će biti ozbiljno pojačanje za naš klub. Nemanja je odličan igrač i sjajan čovek i smatramo da će takav igrač sigurno napraviti prevagu u borbi za plej-of. Potpisan je ugovor na obostrano zadovoljstvo i Nemanja se već priključio treninzima Voždovca.’’

Nemanja Nikolić (29) je rođen u Valjevu, igra na poziciji centralnog veznog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Crvena zvezda. Tokom karijere je nastupao i za Spartak, crnogorski OFK Grbalj, OFK Beograd, beloruske ekipe Dinamo Minsk i BATE Borisov i izraelski Hapoel Tel Aviv odakle je i stigao u ekipu Voždovca. Za izraelski klub je tokom jesenjeg dela sezone zabeležio 7 nastupa, bez postignutog pogotka i uz jednu asistenciju. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija Crne Gore (U21), a trenutno je seniorski reprezentativac sa 11 nastupa u nacionalnom dresu.