Fudbalski klub Crvena zvezda od večeras je jači za Ričmonda Boaćia, mladog napadača rođenog u Gani koji je karijeru gradio u Italiji.

Ekipa Crvene zvezde trenutno se nalazi na pripremama, ali uprava kluba iz Ljutice Bogdana aktivno radi na formiranju tima koji će se na proleće boriti da odbrani šampionsku titulu. Večeras je ugovor sa crveno-belima potpisao Ričmond Boaći, mladi napadač koji je stigao iz Italije. On će narednih godinu i po dana provesti u Crvenoj zvedi kao pozajmljeni igrač, a po ugovoru koji je potpisan crveno-beli imaju pravo preče kupovine ukoliko se njegovo angažovanje pokaže kao dobra investicija.

Novi fudbaler Crvene zvezde stigao je na stadion u društvu legende kluba, Stevana Dike Stojanovića, sa njim je obišao i klupski muzej, a odmah po potpisivanju ugovora obratio se na kratko prisutnima istakavši da je impresioniran onim što je video:

’’Zahvalan sam bogu što mi je pružio priliku da igram za Crvenu zvezdu, nekadašnjeg prvaka Evrope. Daću sve od sebe da se pokažem u najboljem svetlu, jedva čekam da debitujem.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

Ričmon Boaći (24) je rođen u Akri (Gana), igra na poziciji napadača, a seniorsku karijeru je započeo u italijanskoj Đenovi. Tokom karijere je nastupao i za Sasuolo, Juventus, španski Elče, Atalantu, holandsku Rodu i italijanskog drugoligaša Latinu odakle je i stigao u Beograd. Za taj klub je tokom jesenje polusezone zabeležio 16 nastupa i postigao 3 pogotka uz jednu asistenciju. Za mlađe reprezentativne selekcije svoje zemlje (U20) zabeležio je 6 nastupa i postigao 2 pogotka, dok je za najjaču selekciju debitovao 2012.godine i zabeležio 10 nastupa uz 4 postignuta pogotka.

Pogledajte prilog Zvezda TV sa ovog događaja:

FOTO: crvenazvezdafk.com