Uprava fudbalskog kluba Rad promovisala je danas petoricu igrača pristiglih tokom aktuelmnog prelaznog roka, a ugovore sa ’’građevinarima’’ potpisali su Vladimir Rodić, Tomislav Pajović, Georgije Ilić, Lazar Milošev i Marko Lazarević.

Radno je danas bilo na Banjici gde je uprava ’’građevinara’’ organizovala predstavljanje čak petorice novih fudbalera koji su na Banjicu stigli tokom zimskog prelaznog roka. Nije tajna da je ambicija čelnih ljudi fudbalskog kluba Rad plasman u plej-of Super lige Srbije, a njihovi novi aduti za ostvarenje toga su Vladimir Rodić, Tomislav Pajović, Georgije Ilić, Lazar Milošev i Marko Lazarević.

Novi igrači će zajedno sa starosediocima sutra biti u avionu za Kipar i odraditi drugi najvažniji deo priprema za prolećni nastavak superligaške sezone. Ekipa će tamo tokom narednih dana vredno trenirati i odigrati pet pripremnih mečeva.


FOTO: fkrad.rs

Vladimir Rodić igra na poziciji veznog igrača, a ponikao je u klubu sa beogradske Banjice. U ekipu Rada je stigao kao pozajmljeni igrač Karabukspora. On je tokom karijere pored matičnog kluba nastupao i za ekipu Malmea. Zabeležio je i pet nastupa za reprezentaciju Crne Gore.

Tomislav Pajović igra na poziciji štopera, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Partizan. Ipak, afirmisao se tokom svog prvog boravka u ekipi Rada čiji je dres nosio tokom tri sezone. Nastupao je tokom karijere i za ekipe Šerifa iz Tiraspolja, Vašaša, Budućnosti iz Podgorice i nekoliko izraelskih klubova.

Uz anagažovanje proverenih snaga ’’građevinari’’ svoju poslovnu politiku baziraju na stvaranju dobrih igrača u nadaleko poznatoj fudbalskoj školi i većina tih igrača kasnije čine okosnicu tima. Ipak, priliku pružaju i mladim i perspektinim igračima iz drugih klubova. Ovog puta želja se ispunila Iliću, Miloševu i Lazareviću da obuku nebesko – plavi dres i steknu fudbalsko ime na Banjici.


FOTO: fkrad.rs

Georgije Ilić je prošao omladinsku školu Vojvodine, nastupao je za ČSK iz Čelareva, a u redove banjičkog superligaša stigao je iz redova kruševačkog Napretka. Igra na poziciji napadača.

Lazar Milošev je fudbalsku školu prošao u Dinamu iz Pančeva, a u redove građevinara stigao je iz Borca iz Sakula, gde je golovima i igrama pokazao da poseduje raskošan talenat. Igra na poziciji napadača.

Marko Lazarević je prošao fudbalsku školu Partizana, a svoj prvi seniorski nastup upisao je u crno- beloj filijali u Teleoptiku. Jedno vreme je proveo u Napretku iz Kruševca i beogradskom Sinđeliću, a najzapaženije partije pružao je u Brodarcu. Na Banjicu je stigao iz Bežanije, a igra na poziciji golmana.

Pogledajte prilog Sportnetwork-a sa ovog događaja:

FOTO: fkrad.rs