Ekspedicija fudbalskog kluba Radnički stigla je juče u Antaliju gde će obaviti drugi deo priprema za prolećni nastavak šampionata. Nišlije će tokom boravka u Turskoj odigrati pet kontrolnih mečeva.

Fudbaleri i stručni štab Radničkog stigli su juče popodne u Antaliju gde će se tokom narednih 15 dana pripremati za nastavak takmičenja u okviru Super lige Srbije. Nakon napornog puta igrači su imali priliku da se odmore i prošetaju, a već danas ih čekaju prvi treninzi i naporan rad. Prvi trening zakazan je za 9:30, a drugi trening će niška ekipa imati u 17:30.

Nišku eskpediciju u Antaliji sačinjavaju: Vladimir Bajić, Milorad Kojić, Miloš Petrović, Radoš Bulatović, Nikola Stanković, Miloš Stanojević, Aleksa Jovanović, Lazar Arsić, Marko Mrkić (po povratku sa utakmice selekcije Srbije protiv SAD u San Dijegu), Dušan Živković, Andreja Apostolović, Nikola Mitrović, Vladimir Volkov, Nikola Stevanović, Nemanja Ljubisavljević, Riota Noma, Aleksandar Jovanović, Saša Stojanović, Anid Travančić, Lazar Ranđelović, Pavle Popara, Milan Perendija i Elmin Hadžikadunić. Ekipu predvode Marko Jovanović (sportski direktor), Milan Rastavac (prvi trener), Dragan Ilić (pomoćni trener), Predrag Pešić (pomoćni trener), Nenad Milanović (pomoćni trener), Miroslav Stanković (trener golmana), dr Nikola Jerkan (lekar), Marko Stanković (fizioterapeut) i Srđan Mitić (ekonom).

U izjavi za zvanični klupski sajt datoj pred polazak u Tursku šef stručnog štaba Milan Rastavac izneo je uverenje da će pripreme u Turskoj biti prilika da se ekipa spremi na najbolji mogući način i u idealnim uslovima:

’’Drago mi je da odlazimo u mesto prepoznatljivo kao stecište velikog broja ekipa koje žele da se što bolje pripreme za iskušenja koja ih čekaju. To je lepa prilika da se što bolje pripremimo kao tim, da igrači i individualno napreduju i da stvorimo igru kojoj ćemo težiti u nastavku sezone. Na posletku, a to stalno ističem kada takve prilike dođu, imamo šansu i da još malo nadogradimo to toliko potrebno međunarodno iskustvo, kome težimo.’’

Ekipa Radničkog će u Turskoj, prema dogovorenom rasporedu, odigrati pet kontrolnih utakmica. Protivnici će im biti Slavija iz Sofije (28. januara), Saburtalo iz Tbilisija (1. februara), Pirin iz Blagoevgrada (5. februara), domaći Antalijaspor (5. februara) i Pahtakor iz Taškenta (9. februara).

FOTO: fkradnickinis.rs