Fudbalski klub Radnički dobio je i četvrto po redu pojačanje u zimskom prelaznom roku. Novajlija u redovima Nišlija je iskusni defanzivac Milan Perendija.

Uprava fudbalskog kluba Radnički angažovala je još jedno pojačanje u aktuelnom prelaznom roku, a novi fudbaler niškog superligaša je defanzivac Milan Perendija. Iskusni fudbaler je četvrto po redu pojačanje Radničkog ove zime, a pre njega ugovore sa Nišlijama potpisali su Vladimir Volkov, Anid Travančić i Rijota Noma.

U prvoj izjavi nakon dolaska u redove Nišlija on je istakao da su ga privukle ambicije kluba i da veruje u ispunjenje zacrtanih ciljeva:

’’U Niš sam došao na poziv predsednika Ivice Tončeva. Privukle su me visoke ambicije ka evropskim takmičenjima i bez mnogo razmišljanja sam prihvatio ponuđene uslove. Radnički ima veoma dobar tim koji ovih dana dobija jednako dobra pojačanja i verujem da ćemo zajedničkim snagama uspeti da ostvarimo cilj koji je pred nama.’’

Milan Perendija (31) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog beka, a karijeru je započeo u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Partizan. U seniorskoj konkurenciji je nakon dresa matičnog kluba nosio i dres Voždovca, Teleoptika, makedonskih klubova Vardar i Rabotnički, rumunskog Ocelula sa kojim je osvojio titulu i ruske Mordovije odakle je i stigao u Niš. Za ruski klub je tokom prethodne tri godine odigrao 70 mečeva i postigao tri pogotka. Bio je i član mlađih reprezentativnih selekcija Srbije (U19) za koje je zabeležio pet nastupa.

FOTO: fkradnickinis.rs