Fudbalski klub Novi Pazar postavio je Nebojšu Vučićevića za novog šefa stručnog štaba, a glavni zadatak biće mu da obezbedi opstanak ekipe u Super ligi Srbije.

Nakon dužeg perioda iščekivanja stigle su konačno i vesti vezane za kadrovske promene na klupi superligaša Novog Pazara. Novi šef stručnog štaba plavo-belih je Nebojša Vučićević koji će na tom mestu zameniti Izeta Ljajića koji je preuzeo vođenje ekipe u finišu jesenjeg dela šampionata.

Tim povodom oglasio se i generalni sekretar fudbalskog kluba Novi Pazar Senad Hadžifejzović koji je u svojoj izjavi za medije istakao da će novi šef stručnog štaba voditi sutrašnju prozivku igrača, čime će započeti proces priprema za prolećni deo šampionata. On je najavio i dolazak novog finansijera ovog kluba, o čemu se pisalo i prethodnih nedelja:

’’Vučićević će voditi sutrašnju prozivku kojom počinjemo pripreme za nastavak prvenstva. Očekujemo da nam se ovih dana pridruži i njegov prijatelj Mile Šurlan, verujemo naš budući finansijer.’’

Novom šefu stručnog štaba u radu će ubuduće pomagati pomoćni trener Dejan Dimić, kao i trener golmana Sead Gluhavičanin.

Nebojša Vučićević (54) će tako biti čak četvrti trener Pazaraca od starta ove sezone. On je ovu ekipu već vodio i u sezoni 2012/13, u poslednji osam prvenstvenih kola, kada je izborio opstanak u elitnom rangu. Tokom trenerske karijere vodio je između ostalog i ekipe Jedinstvo iz BiH, Dorćol, Radnički Kragujevac, Radnički Beograd, Mladenovac, Obilić, Hajduk Kula, Sloga, Lendava iz Slovenije, Srem, Hearts of Oak iz Gane, OFK Beograd (mladi) i Timok. U Novi Pazar stiže iz etiopske ekipe  Ethiopia Bunna iz Adis Abebe gde je nedavno dobio otkaz.

Ekipa Novog Pazara je jesenji deo sezone završila na poslednjem 16.mestu superligaške tabele sa samo 12 osvojenih bodova. Prvi zvanični meč u prolećnom delu prvenstva igraće 18.februara u okviru 22.kola Super lige Srbije kada će biti gosti lidera šampionata, ekipe Crvene zvezde.