Fudbalski klub Partizan predstavio je i drugo pojačanje u ovom prelaznom roku. Nakon nedavno angažovanog Leandrea Tavambe ugovor sa crno-belima potpisao je i libijski fudbaler Mohamed El Monir.

Libijski fudbaler Mohamed El Monir od danas je fudbaler beogradskog Partizana nakon što je sa crno-belima potpisao trogodišnji ugovor i zadužio dres sa brojem 13 na leđima. On je dobro poznato ime na superligaškoj sceni pošto je u dva navrata branio boje fudbalskog kluba Jagodina. Igra na poziciji levog beka, a kao slobodan igrač stigao je iz beloruskog Dinama iz Minska.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Monira je prisutnim novinarima predstavio sportski direktor crno-belih Ivica Iliev koji je izrazio zadovoljstvo zbog uspešno okončanih pregovora i istakao da je Libijac već dugo želja kluba, naročito šefa stručnog štaba Marka Nikolića koji je želeo da ga angažuje i u prethodnom mandatu. On je zatim dodao da je siguran da će pokazati da je pravo pojačanje:

’’Mohamed ima sve potrebne karakteristike za Partizan na poziciji levog beka. Napadački je orijentisan i tehnički potkovan, siguran sam da će se uklopiti. Ubeđen sam da će doneti ono što tražimo.’’


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Prisutnima se zatim obratio i novajlija u redovima Partizana koji je istakao da se nalazi pred velikim izazovom u karijeri i da će dati sve od sebe da opravda ukazano poverenje:

’’Dva puta je postojala mogućnost da pređem u Partizan iz Jagodine, ali nije bilo sreće sve do sada. Nalazim se pred velikim izazovom i daću sve od sebe da opravdam poverenje. Imam iste želje kao i svi iz kluba, a to je titula, moramo da dođemo do nje. Imam mnogo prijatelja u Srbiji, doživeo sam mnogo lepih trenutaka u Jagodini i žao mi je što sada igra u Drugoj ligi.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Mohamed El-Monir Khalifa (24) karijeru je započeo u rodnom Tripoliju (Libija) gde je nastupao za Al-Itihad. Odatle je prešao u ekipu Jagodine gde je proveo dve i po godine, a nakon kratkog povratka u matični klub ponovo se obreo u Jagodini za koju je nastupao tokom još jedne sezone (2014/15). Naredna destinacija bio je beloruski Dinamo iz Minska gde je proveo prethodnih godinu i po dana.

Pogledajte prilog Sportnetwork-a sa ovog događaja:

FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović