Fudbalski klub Crvena zvezda jači je za još jednog igrača dobro poznatog u domaćim okvirima. Član crveno-belih postao je dojučerašnji fudbaler kruševačkog Napretka, defanzivac  iz Gane Abraham Frimpong.

Dojučerašnji fudbaler kruševačkog superligaša Napretka, Abraham Frimpong, novi je član Crvene zvezde. Mladi defanzivac koji je pre šest godina godina u Srbiju stigao iz Gane potpisao je ugovor sa aktuelnim šampionom i liderom prvenstva na tri i po godine, uz opciju produžetka saradnje na još godinu dana. Novi štoper crveno-belih zadužio je dres sa brojem pet i u ponedeljak će se pridružiti novim saigračima koji se nalaze na pripremama u Kopru.

On je u svom prvom obraćanju nakon potpisivanja ugovora istakao da je stigao u najveći klub na ovim prostorima i da je zbog toga srećan:

’’Crvena zvezda je najveći klub na ovim prostorima i izuzetno sam srećan što mi se pružila prilika da postanem deo ekipe sa ovakvom istorijom. Fudbal sam počeo da igram u svojoj domovini, u Gani, gde sam igrao za Akru. Potom sam otišao u italijanski klub Vićencu. Odatle sam se uputio u Srbiju gde sam razgovarao sa ljudima iz Partizana, ali nisu mi odgovarali uslovi koje su mi nudili tako da sam prešao u Vojvodinu. Iz Novog Sada sam otišao u Kruševac gde sam proveo četiri sezone.’’

Dobrodošlicu mladom fudbaleru u ime kluba poželeo je poslovni direktor Stefan Pantović koji je istakao da se radi o atipičnom i kvalitetnom fudbaleru:

’’Frimpong je atipičan centralni defanzivac, poseduje odličnu pokretljivost i okretnost, dobro čita igru protivničkih igrača, a iako nije mnogo visok ima sjajnu skok igru. Mlad je fudbaler, ima 23 godine, i dalje se razvija i uzdamo se u njega da ćemo imati novu snagu u odbrani. On će se priključiti ekipi na pripremama u Sloveniji u ponedeljak .’’

Frimpong je već dugo u Srbiji, naučio je solidno i naš jezik, a uskoro bi mogao da dobije i srpsko državljanstvo i da nastupa kao domaći igrač:

’’Sa saigračima ću sigurno govoriti na srpskom, dobro vladam fudbalskim terminima. Ipak, svakodnevni govor se razlikuje i kada komuniciram sa medijima pričam na engleskom kako bismo se što bolje razumeli. Pokrenut je postupak kako bih dobio srpski pasoš. To nije usko vezano samo za Zvezdu, dugo sam razmišljao o tome. Značiće mi da mogu da apliciram na evropskom tržištu bez većih problema. Za nacionalni tim Gane igrao sam samo u uzrastu do 17 godina.’’

Pogledajte prilog Sportnetwork-a sa ovog događaja:

FOTO: crvenazvezdafk.com