Fudbaleri Metalca započeli su pripreme za prolećni deo šampionata, a poznato je i gde će ekipa Nenada Vanića boraviti u svakoj od faza rada.

Stručni štab i igrači fudbalskog kluba Metalac započeli su proces priprema za nastavak šampionata u kome će pokušati da obezbede plasman u plej-of. Prvoj prozivci prisustvovalo je 25 igrača, a prisutne su pozdravili predsednik Metalac grupe Dragoljub Vukadinović, predsednik kluba Žarko Savićević, sportski direktor Vladan Petrović, kao i šef stručnog štaba Nenad Vanić. Nakon pozdravnih govora igrači su otišli na prvi ovogodišnji trening.

Izabranici Nenada Vanića će prvu fazu priprema odraditi u Gornjem Milanovcu gde će ostati sve do 24.januara, dok će drugi deo odraditi u Budvi gde će boraviti do 7.februara. Šef stručnog štaba Milanovčana je najavio da će njegova ekipa u pripremnom periodu odigrati nekoliko kontrolnih mečeva. Prvi susret planiran je za 21.januar, a protivnik će biti ekipa Javora na terenu u Lučanima. U Crnoj Gori će protivnici biti Bokelj (28.januar), Lovćen (2.februar), Petrovac (4.februar) i Rudar (5.februar). Poslednju proveru ekipa Metalca će imati u Čačku gde će na novom terenu sa veštačkom travom biti gosti ekipe Borca.


FOTO: fkmetalac.rs

Trener Nenad Vanić je istakao da su ekipu napustili Đenić i Panić, pozajmice su istekle Miloševiću i Šobatu, a klub više ne računa na Barsaka, koji je slobodan igrač. Ujedno je najavio konkretnije poteze na angažovanju pojačanja u toku nedelje:

’’Još uvek nema pojačanja, i dalje smo u fazi pregovora i u toku nedelje trebalo bi da bude konkretnijih poteza. Pojačanja će sigurno biti, ali u ovom trenutku nemamo dogovor ni sa jednim igračem.’’

Ekipa Metalca je jesenji deo šampionata okončala na 11.mestu superligaške tabele sa 24 osvojena boda, šest manje od Javora na osmoj poziciji koja vodi u plej-of. Na startu prolećnog dela šampionata igraće protiv ekipe Čukaričkog u gostima.

FOTO: fkmetalac.rs