Fudbaleri Javor Matisa iz Ivanjice okupili su se u ponedeljak na prozivci pred početak priprema za prolećni nastavak šampionata kada će pokušati da nastave niz odličnih rezultata.

Radno je u ponedeljak bilo u Ivanjici gde je ekipa Javor Matisa započela pripreme za nastavak superligaške sezone u kojoj je glavni cilj plasman u plej-of fazu takmičenja. Ekipa će tu ostati sve do 20.januara kada će se preseliti u Ohrid gde će obaviti jedan deo priprema.  Zbog izuzetno nepovoljnih vremenskih prilika ekipa će prva dva dana trenirati u hali Crnjevo, a nakon toga na veštačkom terenu u Lučanima.


FOTO: fkjavor.com

Na današnjoj prozivci igrača prisutnim novinarima i igračima obratio se prvi čovek kluba, gospodin Dragan Lazović,  koji je najpre istakao da su glavni ciljevi uprave plasman u plej-of i afirmacija mladih igrača:

’’Životni san mi je novi stadion, kao i da Javor Matis igra Ligu Evrope, pa sam siguran da ćemo to ostvariti. Takođe je cilj da uđemo u plej-of i na najbolji način nastavimo promociju naših mladih igrača. Iako je došlo do promena u stručnom štabu politika kluba se neće menjati u odnosu na planove i samo funkcionisanje, tako da smo te tačke sistemske orijentacije kluba već  utvrdili. Izmena će biti u igračkom kadru, imamo već dva dogovorena transfera o čemu ćemo govoriti kada se isti realizuju. Sa druge strane radimo na dovođenju mladih, kvalitetnih igračkih pojačanja, koji bi mogli zauzeti upražnjena mesta u timu i u jednom trenutku postati okosnica Javora. Taj posao poveren je sportskom direktoru Nikoli Lišaninu i potpredsedniku Petru Lazoviću, a siguran sam da će ga uraditi odlično kao što je bio slučaj i do sada. Ono što Javor razlikuje od ostalih klubova jeste to što mi tradicionalno planiramo dugoročno, vođeni emocijom prema ovom sportu, pa se na krilima te ljubavi i održavamo. Drago mi je što danas mogu saopštiti da je posle dužeg vremena, konačno, lokalna samouprava donela odluku o izdvajanju 500 hiljada evra za sportske terene i sportski centar, gde će prioritet biti izgradnja fudbalskog stadiona. To će dati jednu novu dimenziju i vrednost fudbalu i Javoru. Nadam se da će za godinu dana svi ljubitelji ovog sporta naš klub moći da gledaju na velelepnom stadionu koji će imati sve uslove za evopska takmičenja. Ono što je dobro za nas, što bih napomenuo, mi smo uspeli da ispunimo budžet i u novu godinu uđemo bez mnogo opterećenja i sa vrlo malo duga. Ni sam ne znam kako smo to uspeli, ali jesmo, i to će nam olakšati nastavak takmičenja. Cilj je svakako plej-of, na početku smo bili malo skeptični i mislili da je deseto mesto realnost u odnosu na igrački kadar koji smo u tom trenutku posedovali. Međutim, povratkom Cvetkovića, isticanjem još nekih pojedinaca poput Đokića i Bjedova, napravili smo sjajan rezultat i ušli u mirnu zonu. Moramo ipak biti oprezni, jer je sistem takmičenja jako nezgodan, a sa druge strane on je i interesantan zato što anulira mnoge nesportske stvari.’’



FOTO: fkjavor.com

Prisutnima se potom obratio i novi šef stručnog štaba, trener Srđan Blagojević, koji je istakao da je situacija u klubu veoma povoljna i predstavlja ozbiljan izazov:

’’Imamo plan koji smo napravili za pripreme. U pitanju su 43 treninga i 8 utakmica. U zavisnosti od vremena možda bude nekih eventualnih izmena. Pokušaćemo u što većoj meri da sprovedemo zacrtani plan. Na raspolaganju danas imam  23 igrača,  plus golman. Očekujem dobru saradnju sa njima i da ispune sve ono što se bude zahtevalo kroz trenažni proces.’’

Danas je na zvaničnom sajtu kluba potvrđena vest da je najbolji igrač i strelac ekipe Javor Matisa tokom minule jeseni, napadač Darko Bjedov, potpisao trogodišnji ugovor sa belgijskom ekipom Gent.

Ekipa Javor Matisa je jesenju polusezonu završila na 6.mestu superligaške tabele sa 32 osvojena boda. Prvo prolećno kolo zakazano je za 18.februar kada će Ivanjičani biti gosti ekipe Čukaričkog na Banovom brdu.

Pogledajte prilog kanala ZooMUE sa ovog događaja:



FOTO: fkjavor.com