Fudbalski klub Čukarički započeo je danas proces priprema za nastavak šampionata, a novi šef stručnog štaba Nenad Lalatović obavio je prozivku na kojoj je bilo prisutno 30 igrača.

Šef stručnog štaba Čukaričkog Nenad Lalatović izvršio je danas prozivku igrača koji započinju proces priprema za prolećni nastavak takmičenja u okviru Super lige Srbije. Na prozivci je bilo prisutno 30 igrača, dok će se internacionalci Regan Obeng, Ismael Beko Fofana i Lukas Pisentin pridružiti timu za nekoliko dana, po povratku iz inostranstva.

Tokom prethodnih dana obavljeni su lekarski pregledi igrača, podeljenih po grupama, a manji broj njih preglede će obaviti nešto kasnije zbog toga što su oboleli od gripa.

Prisutne je pozdravio sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević koji je u svom obraćanju istakao da je ekipa pojačana sa tri nova igrača. To su Petar Jovanović, Boris Kopitović i Nemanja Obradović, dok se očekuje da im se danas pridruži i Darko Zorić. On je potom istakao da će se do kraja meseca znati konačan spisak prvotimaca:

’’Do polaska na Kipar koji je planiran za 27.januar znaćemo ko odlazi, a ko ostaje u klubu. Ne planiramo nova pojačanja, jedino ako se pojavi baš nešto što bi nama odgovaralo. Nismo očekivali ponude, ipak smo na 12. mestu, ali do leta će se sve promeniti.’’


FOTO: fkcukaricki.rs                                                                                    

Šef stručnog štaba Nenad Lalatović je istakao da je najbitnije da se ekipa što bolje uigra i spremi pred nastavak prvenstva i najavio treninge dva puta dnevno:

’’Imaćemo tri prijateljske utakmice 18., 21. i 25.januara. Treniraćemo dva puta dnevno i imaćemo dva slobodna dana do polaska na pripreme. Imamo samo 20 bodova, a moja je želja da pokušamo da uđemo u plej-of. Treba da budemo realni, to će biti teško, jer osmi na tabeli nam beži deset bodova, što je velika razlika. Ipak, dokle god postoji matematički nada, mi ćemo dati sve od sebe. Bitno nam je da u Kupu Srbije doguramo što dalje. Sad treba da razmišljamo kako da se uigramo, da budemo bolji nego jesenas.’’


FOTO: fkcukaricki.rs

On je potom istakao da na dvonedeljne pripreme na Kipru planira da vodi ukupno 27 igrača, uključujući i tri golmana. Među njima su i četiri omladinca, obzirom da su osamnaestogodišnji Erhan Mašović i Sava Radić već standardni u prvom timu. Kada je reč o pripremnim mečevima koji su planirani tokom boravka u Limasolu, ranije je najavljeno da će ekipa odigrati sedam prijateljskih utakmica sa ekipama Korone iz Poljske,  Atlantasa iz Litvanije, AEZ Zakakiou sa Kipra, Urala iz Rusije i Spartaka iz Moskve (U21).

Ekipa Čukaričkog će prvi susret u prolećnom delu Super lige Srbije igrati 18.februara na Banovom brdu kada im u okviru 22.kola u goste stiže ekipa Javor Matisa.

Pogledajte prilog Sportnetwork-a sa ovog događaja:

FOTO: fkcukaricki.rs