Fudbalski klub Napredak objavio je danas na zvaničnom sajtu da su uspešno okončani pregovori sa trenerom Vukom Rašovićem koji će preuzeti funkciju šef stručnog štaba ''čarapana''.

Nakon nedavnog odlaska prvog trenera ekipe Napretka Dragana Ivanovića, koji se preselio na klupu novosadske Vojvodine, uprava ''čarapana'' je brzo uspela da pronađe adekvatnu zamenu. Novi šef stručnog štaba četvrtoplasiranog tima Super lige Srbije je Vuk Rašović, dobro poznato ime u srpskom fudbalu, koji će pokušati da nastavi uspešno započeti posao tokom minule jeseni. Predstavljanje će biti organizovano nakon predstojećih praznika, u ponedeljak 09.januara 2017.godine, sa početkom u 12:00 časova.

Vuk Rašović (43) je rođen u nemačkom gradu Dortmundu, a tokom igračke karijere nastupao je za ekipe Partizana, Rada, bugarske Slavije, ruske Samare, kao i za američki Wizards. Zabeležio je i pet nastupa za reprezentaciju Jugoslavije. Trenersku karijeru započeo je kao pomoćnik Gorana Stevanovića i Aleksandra Stanojevića u Partizanu, da bi kasnije samostalno radio kao šef stručnog štaba Teleoptika, Partizana i Dinama iz Minska. Sa ekipom Partizana je kao igrač osvojio tri šampionske titule (1993, 1999, 2002) i dva trofeja u Kupu Srbije (1998, 2001), dok je kao trener osvojio jednu šampionsku titulu (2013).