Najbolji igrač jesenjeg dela šampionata u sezoni 2016/17 prema izboru naše redakcije je Leonardo da Silva Souza, prvotimac beogradskog Partizana i lider na listi strelaca Super lige Srbije.

Jesenji deo sezone završen je pre dve nedelje mečevima 21.kola Super lige Srbije, igrači koji nastupaju u elitnom rangu otišli su na zasluženi odmor, a nastavak borbe za titulu počeće već u februaru. Publika je imala priliku da isprati čak 168 mečeva, od čega veliki broj u direktnim televizijskim prenosima, i uveri se da se na srpskim stadionima mogu videti i asovi sposobni da sjajnim igrama oduševe pristalice svojih klubova i nateraju ih da skandiraju njihova imena. Jedan od takvih igrača svakako je i Brazilac iz redova beogradskog Partizana, Leonardo da Silva Souza, koji je za kratko vreme postao ljubimac pristalica crno-belih. On je sjajnim partijama obeležio fudbalsku jesen u Srbiji i u potpunosti pokazao da je uprava kluba sa pravom od njega očekivala da bude najveće pojačanje u borbi za povratak titule u Humsku.

Krilni napadač Partizana je odigrao 18 mečeva u okviru Super lige Srbije, a sa 12 postignutih pogodaka čvrsto drži prvo mesto na čelu liste strelaca. Uz to je imao i dve asistencije saigračima pri postizanju pogodaka. Ono što treba posebno istaći jeste izuzetna borbenost ovog igrača i više nego očigledan pobednički mentalitet koji je sigurno pozitivno uticao i na njegove saigrače koji su nakon početne krize napravili seriju odličnih rezultata. Takav pristup igri doneo mu je tri puta epitet igrača kola u izboru naše redakcije, nakon mečeva 7.kola sa ekipom Rada, 11.kola sa ekipom Mladosti i 21.kola sa ekipom Spartaka. Uprava kluba pokazala je želju da sjajnog igrača zadrži u svojim redovima do kraja sezone, ali treba sačekati i videti da li će prelazni rok doneti promene kada je njegov statuus u pitanju. Nema sumnje da bi njegov ostanak među crno-belima bio izuzetno značajan u prolećnoj trci za šampionsku titulu.

Leonardo da Silva Souza (24) igra na poziciji levog krila, a u Partizan je stigao tokom letnjeg prelaznog roka iz ruskog Anžija. Ovaj brazilski internacionalac tokom karijere je nastupao i za kiparski Enoziz, ukrajinski Metalurg iz Donjecka i azejberdžansku Gabalu. Za sezonu i po u dresu tima iz Mahačkale zabeležio je 33 nastupa i postigao 9 golova i 6 asistencija.

Pogledajte neke od njegovih najboljih partija u dresu Partizana:



FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović