Skupština fudbalskog klub Vojvodina danas je izabrala novog predsednika, nekadašnjeg igrača i kapitena šampionske generacije iz 1989.godine, gospodina Dušana Mijića.

Nakon ostavke dosadašnjeg predsednika Vojislava Gajića, kao i svih ostalih članova Upravnog odbora, novosadska ’’stara dama’’ je danas dobila novog prvog čoveka. Skupština kluba je u amfiteatru SPC “Vojvodina” održala sednicu na kojoj su prvo jednoglasno usvojene ostavke bišeg rukovodtva, a zatim je za novog predsednika izabran nekadašnji fudbaler i kapiten generacije koja je 1989.godine osvojila drugu šampionsku titulu, gospodin Dušan Mijić. On je ujedno bio i jedini kandidat za tu poziciju, a za njegov izbor glasala je većina prisutnih. Sednici je prisustvovalo 37 od ukupno 55 članova Skupštine kluba.

Novi predsednik fudbalskog kluba Vojvodina saopštio je da će u Upravnom odboru kluba za sada biti Zoran Stojković i Srđan Kuprešak, dok će preostali članovi biti izabrani u narednom periodu. Njegov predlog za članove Upravnog odbora takođe je jednoglasno podržan od strane članova Skupštine. Na današnjoj sednici usvojene su i odluke o promenama u Nadzornom odboru kluba. Umesto dosadašnjeg predsednika Nenada Miljuša, koji je na ovo mesto podneo ostavku, izabran jeDragoslav Vuković, dok će preostala dva člana ovog tela biti Marko Petrović i Stevan Miljaković. Takođe, članovi Skupštine danas su razrešili dužnosti generalnog sekretara kluba Božidara Beronju, dok je generalni direktor Aleksandar Dunđerski imenovan kao lice ovlašćeno za podnošenje izmena i dopuna statuta, kao i promenu ovlašćenih lica kluba u Agenciji za privredne registre.

Dušan Mijić (51) rođen je u Krupi (Bosna i Hercegovina), a u periodu od 1982. do 1991.godine bio je član Vojvodine za koju je zabeležio 282 nastupa i postigao 4 pogotka. Tokom igračke karijere branio je i boje španskih klubova Espanjol i Palamos, kao i grčke Kavale. Bio je i član reprezentacije nekadašnje Jugoslavije. Kao trener radio je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Vojvodina, kao i u Veterniku i jermenskom Araratu.

FOTO: fkvojvodina.rs