Nakon prikazane igre na startu sezone, koja nije bila po ukusu rukovodstva niškog Radničkog, došlo je do promene na čelu stručnog štaba, a kormilo vicešampiona preuzeo je iskusni Milorad Kosanović.

Uprava fudbalskog kluba Radnički predstavila je danas novog šefa stručnog štaba, iskusnog Milorada Kosanovića, koji će na tom mestu naslediti nedavno smenjenog Simu Krunića. Procena je da je reč o stručnjaku koji može doneti potrebne promene, jer igra Nišlija nije bila u skladu sa očekivanjima, ne samo uprave, nego i navijača.

Novi šef stručnog štaba istakao je da je očekivao novi angažman, a da je upravo ovaj bio najbolja moguća opcija:

’’Poziv Radničkog zatekao me je na odmoru. Ja sam znao da ću posle pet odigranih kola u našoj ligi imati nekoliko ponuda, a ispalo je da sam dobio najbolju moguću i veoma mi je drago zbog toga. Mislim da je bilo samo pitanje trenutka kada ću doći u Niš. Radnički je ozbiljan klub, sa bogatom tradicijom, koji je još više narastao u protekle dve-tri godine. Posedujemo kvalitetne igrače, prvenstvo je tek počelo i imamo vremena da doradimo neke stvari i ostvarimo sve što je pred nas postavljeno. Smatram da ćemo u budućnosti biti bolji nego sada, mada ni ovo do sada nije bilo loše. Mogu reći da poznajem pedeset odsto ove ekipe, pogotovo ove starije igrače, ali meni treba jedno nedelju dana da postavim stvari onako kako ja mislim da treba. Moje ambicije su iste kao i ambicije kluba, a pošto ovaj klub vodi jedan posebno ambiciozan čovek, ja ću to morati da pratim. Ja sam uveren da mi imamo sve što je potrebno da zadržimo Radnički tamo gde je bio u prethodne dve sezone.’’

Milorad Kosanović (68) je rođen u Banovcima, a tokom trenerske karijere predvodio je Crvenu zvezdu, kineske ekipe Dalian Shide i Beijing Renhe, slovenačku Olimpiju, Srem, Novi Pazar, Borac iz Čačka, Radnik i Napredak. Osvojio je tri titule šampiona Kine, jedan Kup Kine i dva Super kupa, a treba reći da je bio direktor fudbalskog kluba Vojvodina u sezoni 1988/89 kada je osvojena druga šampionska titula novosadskih crveno-belih. Tokom karijere je bio i selektor reprezentacije Malte.

Novi šef struke će na klupi Nišlija debitovati u nedelju od 18:30 časova, kada će Radnički dočekati subotički Spartak u sklopu 6.kola Super lige Srbije.

FOTO: fkradnickinis.rs